Veelgestelde Vragen

Jazeker, onze registratieadressen voldoen aan alle vereisten van de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Wij bieden de registratieadressen aan op onze eigen kantooradressen in Rotterdam en Amsterdam.

Neem contact met ons op, binnen 24 uur zullen wij uw aanmelding verwerken. Zodra u bent geaccepteerd kunt u uw contract direct gebruiken voor de KvK.

Volgens de Wet Witwassen en Financiering Terrorisme (WWFT) zijn wij verplicht u te identificeren, voordat wij onze diensten mogen aanbieden. Klik hier voor meer informatie.

Jazeker, onze klanten komen van over heel de wereld. U kunt onze registratieprocedure starten en ons de nodige buitenlandse documenten sturen.

De eerste stap is een huurcontract bij ons af te sluiten voor een registratieadres. Met het contract kunt u een adreswijziging doorgeven aan de Kamer van Koophandel. U kunt de wijziging online doorgeven met een DigiD code of door een afspraak te maken bij de KvK.
Brochure: Adres wijziging KvK

De KvK of de notaris heeft ons huurcontract nodig voordat zij uw bedrijf kunnen registreren. U kunt onze normale procedure volgen. Vul de verwachte bedrijfsnaam in bij ons intakeformulier. Als uw bedrijfsnaam wijzigt, laat het ons weten.

Onze locatiemanagers zullen het contract binnen 24 uur opstellen nadat wij de benodigde documenten van u hebben ontvangen. In de meeste gevallen ontvangt u uw contract dezelfde dag nog!

Ja dat is zeker mogelijk. Elk meerdere bedrijf met dezelfde eigenaar ontvangt 50% korting, mits ze op hetzelfde contract en factuur staan.

Nee, wij kunnen u alleen een registratieadres bieden voor de Kamer van Koophandel.

Jazeker, u kunt ons registratieadres gebruiken op uw website, businesscards en facturen.

Jazeker, dat is geen enkel probleem. U kunt elk van onze registratieaddressen gebruiken bij iedere vestiging van de Kamer van Koophandel.

De opzegtermijn is 30 dagen.

Wij accepteren Ideal, automatische incasso, bankoverboeking en creditcard.

Omdat wij onze diensten aanbieden in Nederland, rekenen wij altijd 21% BTW. BTW is normaal gesproken geen kostenpost voor de ondernemer. Als u een BTW-nummer heeft kunt u de BTW terugvragen. Als u een Nederlands bedrijf heeft dienen wij altijd 21% BTW op te voeren.

Wij kunnen u niet assisteren of adviseren over de inhoud van een brief. Indien u hulp nodig heeft bij uw belastingbrieven en dergelijke, kunt u in dat geval misschien het beste uw accountant of boekhouder raadplegen.

De volgende (overheids) bronnen kunnen u wellicht verder helpen:

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu