Over ons

Easystart Office is begonnen vanuit een passie: wij helpen ondernemers met betaalbare kantoorruimtes zodat ze snel een professioneel bedrijf op kunnen zetten. De naam spreekt voor zich: wij willen ondernemers, zowel beginnend als ervaren, een ‘easy start’ geven. Ons bedrijf richt zich op zzp’ers én op de (internationale) mkb-ondernemer die over één of meerdere bv’s beschikt.

Wat biedt Easystart Office?

Easystart helpt klanten met hun professionele uitstraling naar prospects, klanten en concurrenten. Wij bereiken dit door een zakelijk vestigingsadres te bieden, met een representatief fysiek kantooradres inclusief lokaal telefoonnummer en postverwerking. Easystart Office heeft inmiddels meer dan 500 tevreden klanten.

Easystart heeft ook flexwerkplekken beschikbaar, deze kunnen helpen de kosten te verlagen. Een leuk voordeel van een flexwerkplek is het ontmoeten van andere professionele ondernemers. Je kunt je netwerk vergroten en de kans maken op nieuwe opdrachten.

Easystart biedt schone en frisse moderne kantoren met voldoende rustige werkruimtes waar je geconcentreerd aan de slag kunt.

Wat zijn de voordelen?

  • De contracten zijn geldig voor de KvK.
  • Representatieve zakelijke addressen
  • Postverwerking is inbegrepen in de diensten
  • Een opzegtermijn van slechts 1 maand.

Vestigingslocaties in Rotterdam en Amsterdam
Amsterdam hebben we als vestigingslocatie gekozen, omdat onze bruisende hoofdstad veel aanzien en bekendheid geniet. Maar ook omdat Nederlandse én buitenlandse bedrijven graag ondernemen vanuit deze wereldstad vol potentie. De stad staat bekend om het goede ondernemersklimaat dat volop mogelijkheden biedt om succesvol een bedrijf te starten of uit bouwen.

Ook Rotterdam, is een fantastisch gebied voor starters en mkb-ondernemers die door willen groeien. De stad kent een urban area met meer dan een miljoen potentiële klanten én is internationaal toonaangevend onder de naam ‘Port of Rotterdam’.

Registratieadres in Amsterdam of Rotterdam
Beide steden staan bekend om hun cultuur waar slim ondernemen als keuze wordt gezien. Samen met de logistieke mogelijkheden en de gedrevenheid binnen de ondernemerscultuur is het de ideale thuisbasis voor bedrijven. Niet voor niets is Rotterdam eveneens de thuisbasis van ons bedrijf. Al had dat ook Amsterdam kunnen zijn.

De meest gestelde vragen én een laatste tip
‘Onze contracten zijn geldig zijn voor de KvK en we gaan vertrouwelijk om met de post die we fysiek of via scan aan onze klanten doorsturen. Ondernemers vragen ook vaak of we virtuele kantoren hebben. Ook dat is zo, door heel Nederland, waarbij we ook registratieadressen aanbieden voor de KvK’, aldus Eva Radeva, Managing Director bij Easystart Office. ‘Nog een laatste tip: de basis van je bedrijf start met een kwalitatieve uitstraling naar je omgeving toe. Dat bereik je ook al met een professioneel vestigingsadres. Ik raad starters dan ook aan om niet te snel voor een duur eigen kantoor te kiezen. Een flexwerkplek om goed te starten is vaak al genoeg én bovendien een stuk goedkoper.’

Onze Missie

Ons doel is om de kleine ondernemer alle voordelen te bieden van een eigen kantoor, maar zonder de nadelen. Wij doen er alles aan om onze locaties en community te ontwikkelen tot een prettige en stimulerende omgeving. Voor de ondernemer die alleen baat heeft bij een representatief registratieadres, tot en met de ondernemer die een kantoorkamer nodig heeft, streven wij ernaar om constant te innoveren met onze kwalitatieve dienstverlening. En zullen wij continu onze locaties en community verbeteren.

Eva runt als Managing Director het bedrijf met veel passie en inzet. Zij zet zich in voor het bieden van kwalitatieve diensten voor een voordelige prijs. Als perfectionist is zij altijd bezig de diensten van Easystart Office te verbeteren en luistert daarbij aandachtig naar de feedback van de klanten.

Onze Locaties
Easystart Rotterdam
Posthoornstraat 17, 3011WD Rotterdam
Easystart-Office-overwegwachter
Overwegwachter 4, 3034KG Rotterdam
Easystart Office Blaak
Blaak 520, 3011TA Rotterdam
amsterdam building (1)
Kraijenhoffstraat 137A, 1018RG Amsterdam

Onze kwaliteit

Wij staan voor hoge kwaliteit en flexibiliteit. Wij richten ons op het leveren van de meest ideale oplossingen voor onze klanten.

Onze locaties zijn conform de eisen van de Kamer van Koophandel, de wettelijke eisen van de Wwft en AVG. Wij bieden kwalitatieve en veilige diensten met een snelle afhandeling. Onze contracten ontvangt u al binnen 24 uur!

Wij zijn lid van de European Coworking Assembly(ECA). De ECA is een organisatie die coworking en coworking gemeenschappen verbindt. Met meer dan 500 tevreden klanten zijn wij trots op onze diensten.

Ons Team

Easystart Team

Eva

Algemeen manager
Easystart Team

Krystel

Locatiemanager
Easystart Team

Britney

Locatiemanager