3 redenen om direct je bedrijf bij Easystart Office te registreren

maart 05, 2024

Als ondernemer ben je eigenlijk continu op zoek naar manieren om je bedrijf te professionaliseren en tegelijkertijd je dagelijkse activiteiten te simplificeren. Slim werken oogst meestal snellere en betere resultaten dan alleen maar hard werken, dus het is verstandig om periodiek stil te staan bij de manier waarop je als ondernemer bezig bent. Doe je bijvoorbeeld nog steeds alles op de manier waarop je dit wil doen? Blijf je trouw aan je corebusiness? Zijn je klanten nog tevreden? Is het tijd om iets nieuws te proberen, of om je bedrijf uit te breiden? Wil je internationaal zaken doen met je onderneming? Er zijn altijd mogelijkheden om je bedrijf verder uit te bouwen, je werkzaamheden soepeler te laten verlopen en om je product of dienst te innoveren.

Juist als entrepreneur is het belangrijk om mee te gaan met trends, nieuwe ontwikkelingen in de gaten te houden en continu te kunnen voldoen aan de steeds wisselende wensen van je klanten. Gelukkig kun je dit op heel verschillende manieren bereiken en het hoeft absoluut niet altijd duur te zijn! Een heel aantrekkelijke manier om je onderneming direct nieuw leven in te blazen, betreft het registreren van je bedrijf op een zakelijk registratieadres. Een zakelijk registratieadres biedt diverse voordelen waardoor je bedrijf een betere marktpositie kan verwerven en jij je als ondernemer een stuk zelfverzekerder zult voelen. Wij geven je in dit artikel 3 belangrijke redenen waarom een zakelijk registratieadres jou als ondernemer kan ondersteunen. Natuurlijk laten we je ook meteen weten, hoe je een zakelijk registratieadres kunt bemachtigen en waar je op moet letten, als je je bedrijf bij een locatie van een derde partij inschrijft.

Wat is een zakelijk registratieadres?

Een zakelijk registratieadres is een adres waarop je je bedrijf registreert bij de Kamer van Koophandel, dat afwijkt van je huidige woonadres. Ontzettend veel zelfstandig ondernemers vestigen hun bedrijf initieel op hun privéadres, dit betreft vooral zzp'ers en individuen met een eenmanszaak. Dit lijkt op het eerste gezicht praktisch, maar kan op de langere termijn voor wat nadelige situaties zorgen. Hier zullen we het later in het artikel uitgebreid over hebben. Een zakelijk registratieadres is in feite hetzelfde als het adres dat je voor je bedrijf zou gebruiken, wanneer je een zelfstandige bedrijfsruimte zou huren.

Echter, het is niet nodig om een kantoorpand of distributie hal te huren of kopen, want je kunt tegenwoordig ook een zakelijk adres verkrijgen op bijvoorbeeld een coworking locatie, of een zogeheten virtueel zakelijk adres. Het grote voordeel hiervan is dat je slechts een fractie van de kosten kwijt bent die je normaliter voor een zakelijk pand zou uitgeven. Hierdoor wordt een zakelijk registratieadres ook toegankelijk voor kleinere en startende ondernemers, waardoor ook jij de vruchten kunt plukken van een zakelijk registratieadres. We zullen je nu de 3 hoofdredenen laten weten, waarom een zakelijk registratieadres een positieve uitwerking kan hebben op het algemene verloop van jouw onderneming.

1.    Een professionele uitstraling met een zakelijk registratieadres

Een ontzettend belangrijke voorwaarde voor het potentiële succes van elke onderneming is de mate van professionaliteit die het bedrijf uitstraalt. Dit kan je uiteraard op zeer uiteenlopende manieren bereiken, zoals het creëren van een sterk logo en mooie website. Maar ook oog hebben voor de wensen van je cliënten, je betrouwbaar opstellen en afspraken te allen tijde nakomen, je op een zakelijke en nette manier gedragen, vriendelijkheid tonen naar zakenpartners toe en natuurlijk ook het aanbieden van een solide product of service. Want daarmee staat of valt alles uiteindelijk. Wist je echter, dat een registratieadres ook aardig wat invloed heeft op de manier waarop derden jou en je onderneming beoordelen? Allereerst is een zakelijk adres doorgaans een teken van een bepaalde prestige. Niet iedereen weet immers, dat je een virtueel adres hebt gekozen. Omdat veel zakelijke registratieadressen ook daadwerkelijk kantoorpanden zijn, denken klanten vaak dat je het pand zelf hebt gehuurd. Dit duidt op een succesvolle onderneming, anders zou je immers de huur niet kunnen betalen.

Des te meer geldt dit voor internationale klanten, vooral wanneer je een zakelijk registratieadres in een grote stad in Nederland kiest. De gemiddelde buitenlander zal steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wel kennen, maar de meeste kleinere gemeenten niet. Als je ook graag in het buitenland succesvol wilt worden, dan is een zakelijk vestigingsadres in één van deze steden in feite een must. Men zal je veel eerder serieus nemen, dan wanneer je je bedrijf op een onbekend huisadres vestigt. Voorts kan ook nog worden aangevoerd, dat een zakelijk registratieadres ook de nodige extra services biedt. Bij Easystart Office, bijvoorbeeld, wordt al je zakelijke post direct gescand en digitaal opgeslagen. Zo houd je werk en privé veel beter gescheiden, wat doorgaans voor meer rust en overzicht zorgt in je dagelijkse leven. Je kunt tevens bij ons klanten ontvangen in één van de vergaderruimten op onze locaties, indien je dit tijdig reserveert. Gelet op de locatie is dit een winst in zowel uitstraling als bereikbaarheid, want onze panden zijn centraal gelegen verspreid door Rotterdam en Amsterdam. Een fantastische kans om klanten op een noemenswaardige manier te onthalen, want je kunt ze meteen de mooie bezienswaardigheden van deze steden laten zien. Met een zakelijk vestigingsadres stijgt de professionaliteit van je bedrijf derhalve altijd.

2.    Vergroot je anonimiteit en privacy als ondernemer met een zakelijk registratieadres

Naast het feit dat je als ondernemer professioneler overkomt, heeft een zakelijk registratieadres ook het bijkomende voordeel dat je van meer privacy geniet als ondernemer. Met name het registreren van je bedrijf op je huisadres kan nogal een inbreuk maken op je privacy, zeker wanneer je met veel klanten werkt. Er zijn veel zzp'ers die juist graag een praktijk aan huis hebben, zoals een boekhouder of schoonheidsspecialiste (om maar wat voorbeelden te noemen – natuurlijk bestaan er veel meer beroepen die het mogelijk maken om vanuit huis te werken). Het kan ook heel praktisch zijn, omdat je onder meer geen reiskosten en -tijd meer hebt. Niettemin is dit zeker niet binnen elk werkveld wenselijk. Er zijn beroepen denkbaar, die als gevoelig kunnen worden bestempeld vanwege een verhoogd risicogehalte voor de ondernemer. Denk hierbij aan deurwaarders, psychologen, rechters en gelijkwaardige beroepen waarin de kans aanwezig is, dat een derde partij je met dubieuze bedoelingen thuis op komt zoeken. Dit kan trouwens zelfs een boze klant van een webshop zijn, dus je hoeft niet per definitie in een risicoprofiel te passen, het kan elke ondernemer overkomen.

In zulke gevallen is het desastreus wanneer je woonadres gemakkelijk op te zoeken is. Veel mensen hebben tegenwoordig een geheim adres, maar als ondernemer zal je vestigingsadres gewoon op de website van de KvK te zien zijn. Het adres dat jij opgeeft als vestigingsadres van je bedrijf, is dus altijd inzichtelijk voor derde partijen. Wil je voorkomen dat iemand zomaar ineens op je stoep staat? Of heb je kinderen en wil je ze graag beschermen tegen zulke situaties? Dan zul je echt een alternatief bedrijfsadres moeten nemen, want alleen op die manier houd je je woonadres privé. Een zakelijk registratieadres ontkoppelt je werk van je privéleven, waardoor dergelijke scenario’s geheel worden uitgesloten. Al je klanten en derde partijen kunnen alleen maar je zakelijke adres zien, waardoor je werk en privé strikt gescheiden kunt houden. Wij raden dit in feite voor iedere ondernemer aan, zeker nu de grenzen van anonimiteit en privacy steeds meer beginnen te vervagen.

3.    Meer flexibiliteit met een zakelijk registratieadres

Een derde reden om te kiezen voor een zakelijk registratieadres is de verhoogde mate van flexibiliteit die je ervoor terugkrijgt. Dit is momenteel ook een zeer populaire reden, met de opkomst van online ondernemerschap. Online ondernemers hebben als voordeel dat ze altijd en overal werkzaam kunnen zijn, het enige dat je nodig hebt, is een werkend apparaat en toegang tot internet. In veruit de meeste gevallen zal het om een laptop en smartphone gaan. Heb je beide in bezit en kun je ergens gebruik maken van wifi? Dan is je kantoor compleet. Dit heeft er natuurlijk voor gezorgd, dat veel online ondernemers zich niet meer ergens voor lange tijd vestigen, maar juist graag de wijde wereld in gaan. Langdurige reizen waren nog nooit zo populair als in de afgelopen jaren. Het is dan wel verstandig, om alles omtrent je bedrijf goed geregeld te hebben, zodat je op financieel en fiscaal vlak weet waar je aan toe bent.

Als jouw bedrijf nog op jouw woonadres is gevestigd, dan zal je dat moeten veranderen als je afstand neemt van je huidige woning door bijvoorbeeld verhuur, of verkoop. Je kunt een bedrijf niet op een woonadres inschrijven, wanneer je er zelf niet aanwezig bent. In deze gevallen zal je dus ook voor een virtueel adres moeten gaan, dus een adres waar je niet aanwezig hoeft te zijn. Een registratieadres via Easystart Office is dan precies wat je nodig hebt. Naast coworking abonnementen, bieden wij namelijk ook enkel een registratieadres aan voor je bedrijf. Je kunt dit adres gewoon gebruiken bij de KvK, zij zullen je bedrijf dan officieel op dit adres vestigen. Nadien kun je zelf alle kanten op, zolang je maar kunt aantonen dat je geen neveninkomsten hebt in andere landen. Daardoor kan de belastingaangifte namelijk gecompliceerd worden. Je zult dus wel gewoon belasting in Nederland blijven afdragen, aangezien je bedrijf in Nederland is gevestigd. Wil je dit veranderen? Dan zul je in het buitenland op zoek moeten gaan naar een vestigingsadres voor je onderneming en je bedrijf ook daar registreren in het nationale handelsregister.

Hoe kies je een goed zakelijk registratieadres?

Een zeer belangrijk onderdeel van het zoeken naar een nieuw vestigingsadres voor je bedrijf, betreft het uitkiezen van een betrouwbare derde partij die dit aanbiedt. Je bent dus op zoek naar een bedrijf met enige bewijsbare credibiliteit op dit vlak. Dit kun je redelijk makkelijk uitzoeken, bijvoorbeeld door op websites zoals Trustpilot te kijken. Daar kun je zien wat voor reviews een bepaald bedrijf heeft gekregen, waardoor je direct inzicht krijgt in de kwaliteit van hun dienstverlening. Ook raden wij aan om altijd even het bedrijf op te zoeken op de website van de KvK, om te achterhalen wat hun exacte bedrijfsactiviteiten zijn. Probeer ook zeker op de website van het bedrijf zelf te zoeken naar informatie, zoals foto’s van panden die ze in beheer hebben, hoelang ze deze diensten al aanbieden, in welke steden ze opereren etc. Het is van belang dat je bedrijf staat ingeschreven op een legitiem adres, dat mag worden gebruikt als zakelijk registratieadres voor derde partijen. Schrijf je je bedrijf in op een adres waar ook malafide activiteiten plaatsvinden, dan loop je het risico als betrokkene te worden aangemerkt en dit wil je natuurlijk voorkomen. Wees dus voorzichtig en doe altijd onderzoek.

Easystart Office biedt ook professionele en moderne coworking locaties aan

Easystart Office biedt al jaren sterke zakelijke registratieadressen aan op prominente locaties in de steden Amsterdam en Rotterdam. Bij ons kun je het gehele jaar door je onderneming op flexibele wijze registreren, wij hanteren namelijk een opzegtermijn van slechts één maand. Wil je je bedrijf toch overhevelen naar het buitenland nadat je bent verhuisd? Geen probleem, je zegt gewoon je abonnement op en een maand later kun je je onderneming verhuizen. Wij bieden tevens administratieve services aan, zoals de post scan service. Verder kun je er ook voor kiezen, om op één van onze mooie locaties te komen werken. Onze kantoorpanden zijn volledig ingericht en voorzien van alle benodigde professionele apparatuur en faciliteiten. We bieden diverse abonnementen aan op dit vlak, waardoor er altijd een lidmaatschap is dat bij je past. De ondernemers die bij ons werken komen uit alle denkbare branches en markten, waardoor de kans ook zeer groot is dat je interessante connecties opdoet die jou verder kunnen helpen met het uitbouwen van je bedrijf. Coworking is absoluut het overwegen waard, omdat je de voordelen ervaart van het werken op een professionele locatie met anderen, waardoor je tegelijkertijd aan je netwerk kunt bouwen. Wil je graag meer weten over onze diensten? Neem dan zeker eens vrijblijvend contact op met ons team, wij helpen je graag verder met al je vragen.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu