Eén professioneel registratieadres voor al je bedrijven: de voordelen

april 28, 2024
Easystart Office Blaak

Het aanpassen van het registratieadres van je bedrijf kan voor leken als een lastige opgave lijken, maar dit is helemaal niet het geval. Je kunt dit namelijk in slechts enkele handelingen regelen: hierover vertellen we straks meer. Wanneer je meerdere bedrijven bezit, dan kan het een interessante optie zijn om alles op één adres te registreren. Dit is niet alleen handig voor je eigen administratie, maar ook vanuit het oogpunt van professionaliteit en bereikbaarheid. Het runnen van één onderneming is al een hoop werk, dus wanneer je meerdere bedrijven onder je hoede hebt, wil je het liefst zo efficiënt mogelijk werken om al je doelen realiseerbaar en haalbaar te maken. Bovendien is het voor klanten veel gemakkelijker om je te bereiken. In dit artikel leggen we allereerst de voordelen uit van een zakelijk registratieadres. Daarna vertellen wij je hoe je dit kunt wijzigen, ook indien je meerdere bedrijven hebt. Ook bieden we je direct meer informatie over geschikte zakelijke registratieadressen en hoe je gebruik kunt maken van een extern zakelijk registratieadres.

Waarom een zakelijk registratieadres als ondernemer?

Er zijn veel redenen te benoemen, om als ondernemer te opteren voor een zakelijk registratieadres voor je bedrijf of bedrijven. Een zeer belangrijk voordeel is een hogere mate van professionaliteit als het gaat om de uitstraling van je bedrijf. Dit geldt vooral, wanneer je een zakelijk registratieadres kiest dat gelegen is in een grote stad, zoals de locaties van Easystart Office in Amsterdam en Rotterdam. Beide steden genieten internationale bekendheid, waardoor met name internationale klanten eerder geneigd zullen zijn je te vertrouwen en jouw diensten af te nemen. Maar ook op nationaal niveau is dit het geval: een bedrijf in Amsterdam komt veel succesvoller over, dan een klein bedrijfje in een onbekend dorp. Imago betekent heel veel in de zakenwereld, met een zakelijk registratieadres kun je hier heel gemakkelijk op in spelen. Naast de verhoogde professionaliteit, is de verbeterde bereikbaarheid ook een zeer belangrijk punt van aandacht. Zeker als je klanten of derden ontvangt op regelmatige basis. Veel registratieadressen bevinden zich in coworking spaces, waardoor je ook meteen klanten kunt ontvangen in een zakelijke setting.

Een andere reden die veel ondernemers benoemen, is de verhoogde anonimiteit. Wanneer je vanuit huis werkt en je bedrijf ook op je huisadres hebt ingeschreven, dan zien alle partijen die met jouw bedrijf in aanraking komen je privéadres. Dit kan in sommige beroepen zeer nadelig zijn, bijvoorbeeld gevoelige beroepen zoals reclasseringsambtenaar, detective en deurwaarder. In al deze gevallen is het ten zeerste aan te raden, om je bedrijf te registreren op een ander adres dan je huisadres. Voorts ben je met een zakelijk registratieadres geen tijd meer kwijt aan het sorteren van je zakelijke en privépost. Dit komt namelijk binnen bij het bedrijf dat het zakelijke registratieadres faciliteert. Easystart Office voorziet je bijvoorbeeld van een handige post scanservice: alle post wordt direct bij binnenkomst gescand en digitaal bewaard, zodat je er te allen tijde bij kunt. Als laatste kunnen we nog aanvoeren, dat een zakelijk registratieadres handig is wanneer je meerdere bedrijven hebt, omdat alles een stuk overzichtelijk wordt. Vooral je administratie.

Hoe wijzig je het registratieadres van je bedrijf?

Het wijzigen van het adres van je bedrijf is zo gedaan, het kost slechts een paar administratieve stappen. Ga je pas een bedrijf beginnen en registreren? Dan dien je uiteraard een afspraak te maken met de Kamer van Koophandel. Daarnaast ook met een notaris, indien je een besloten of naamloze vennootschap (NB/NV) start. Je kunt op deze website van de KvK gegevens omtrent je bedrijf wijzigen. Het enige dat je nodig hebt, is het nieuwe adres, inclusief een overeenkomst waarop duidelijk staat vermeld dat je het adres op een legale wijze hebt ‘verkregen’. Zorg er dus zeker voor, dat je een adres gebruikt van een organisatie of persoon die je vertrouwt. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld zal de website van de KvK je omleiden naar een PDF-document, waar je eerst middels DigiD dient in te loggen. Daarna kun je het document digitaal ondertekenen, door 1 cent te betalen via iDEAL. Hierna wordt het document verzonden en gaat de wijziging in op de datum die je zelf hebt opgegeven. Heb je meerdere bedrijven? Dan is het simpelweg een kwestie van de bovenstaande stappen herhalen, totdat alle adressen zijn gewijzigd naar één enkel registratieadres.

Een zakelijk registratieadres via Easystart Office

Met inmiddels vele jaren werkervaring op het gebied van coworking en zakelijke registratieadressen, plus meerdere moderne locaties in zowel Amsterdam als Rotterdam, kunnen wij jouw bedrijf een adres op een prominente plek bieden. Je kunt er zelf voor kiezen om enkel een registratieadres af te nemen, of tevens te kiezen voor coworking via een flexibel abonnement. Indien je meerdere bedrijven hebt, dan hoef je het abonnement uiteraard enkel af te sluiten voor slechts één van je bedrijven, de rest kan gewoon gebruik maken van de optie inschrijving op een zakelijk vestigingsadres. Coworking biedt veel voordelen voor jou en je bedrijf, in dit artikel kun je hier bijvoorbeeld meer over lezen. Zodra je bedrijf of bedrijven ingeschreven zijn, kun je direct gebruik maken van alle opties en faciliteiten. Je post wordt direct gescand en opgeslagen, je kunt je klanten dus op de hoogte stellen van de adreswijziging. Ook zal je privéadres niet meer zichtbaar zijn op de website van de KvK, waardoor derden je niet meer zo gemakkelijk kunnen vinden. Neem gerust eens contact met ons op voor alle relevante informatie voor jouw bedrijf.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu