Waarom is het registratieadres van je bedrijf belangrijk?

december 07, 2021
blaak

Updated on 19 februari 2024

Wanneer je besluit ondernemer te worden, dan dien je vooral aan het begin een hoop te regelen en op te zoeken. Denk aan zaken zoals:

  • De naam van je bedrijf
  • De corebusiness van je bedrijf
  • Je beoogde target audience
  • De producten of services die je wilt aanbieden
  • Je logo en huisstijl
  • Je website

Dit zijn slechts enkele zaken die van belang zijn, maar de lijst is eigenlijk veel langer. Zo zijn er ook aanverwante keuzes op het gebied van import en export, het hostingbedrijf van je website, apparatuur die je dient aan te schaffen etc. Naast deze zaken, is het registratieadres van je bedrijf ook van relatief groot belang. Dit geeft namelijk aan waar je gevestigd bent en waar klanten en ondernemers je kunnen bereiken. In dit artikel gaan we iets dieper in op het nut van een zakelijk registratieadres, waar je op dient te letten wanneer je een registratieadres uitkiest en natuurlijk ook, hoe je een geschikt adres vindt.

Waarom is een registratieadres een belangrijke factor aangaande het potentiële succes van een bedrijf?

Naast alle standaard keuzes zoals hierboven summier omschreven, heeft de plaats waar je je bedrijf vestigt tevens veel invloed op het mogelijke succes van je onderneming. Dit geldt met name, wanneer je internationaal zaken gaat doen. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je een ondernemer ontmoet uit de Verenigde Staten. Zou je dan eerder gaan voor een bedrijf dat gevestigd is in een kleine plaats die je niet kent? Of een bedrijf dat gevestigd is in een grote stad, zoals New York of Los Angeles? Sommige steden genieten wereldwijde bekendheid, terwijl het veelvoud aan kleinere dorpen en gemeenten internationaal helaas minder bekend is.

In zo’n geval heeft het voor jou als ondernemer dus ook nut, wanneer je je bedrijf in een prominente stad kunt inschrijven. Amsterdam staat in elk geval al veel beter, dan een klein oer-Hollands dorp dat niemand buiten Nederland kent. Naast deze factor, zijn er ook andere zaken die meespelen. Zo is het vele malen gemakkelijker om klanten te ontvangen op een gemakkelijk te bereiken locatie. Ook geniet je van anonimiteit, wanneer je je bedrijf op een ander adres inschrijft dan je huisadres. Vergeet ook niet, dat het thuis vaak knap lastig kan zijn, om andere ondernemers en klanten te ontvangen. Je thuis hoort een veilige haven te zijn. Tenzij je een grote woning hebt en je kantoor kunt afschermen van je hoofdverblijfplaats. In elk geval wordt al gauw duidelijk, dat een registratieadres in een grote stad veel voordelen met zich meebrengt, waar een privé registratieadres niet tegen op kan wegen.

Hoe kies je een goed zakelijk registratieadres?

Ben je enthousiast geworden over een registratieadres in een grote Nederlandse stad? Dan dien je allereerst voor jezelf te bepalen, op welke manier je dit gaat realiseren. In het verleden was er eigenlijk slechts één optie: het huren van een zelfstandig kantoorpand. Voor erg veel ondernemers is dit echter financieel niet haalbaar, zeker wanneer je ZZP’er bent en verder geen personeel in dienst hebt. Dat is ook de reden, dat veel kleine zelfstandig ondernemers hun bedrijf alsnog op hun privéadres inschrijven. Sinds de komst van thuiswerken heeft er echter een kentering plaatsgevonden, in de vorm van flexkantoren en coworking spaces waar je je bedrijf kunt registreren én kunt samen werken met andere ondernemers.

Het principe houdt eigenlijk in, dat je je bedrijf registreert op een adres, dat al door een ander bedrijf in gebruik is. Dit bedrijf faciliteert in veruit de meeste gevallen tevens werkplekken in een volledig ingerichte kantooromgeving. Dit houdt in, dat je gebruik kunt maken van alle diensten die deze onderneming je aanbiedt. Easystart Office biedt bijvoorbeeld diverse soorten abonnementen aan, die betrekking hebben op het vestigingsadres van je bedrijf. Je kunt dan zelf kiezen of je enkel je bedrijf bij ons wilt registreren, of tevens gebruik maken van de kantoorfaciliteiten die we bieden. Zodoende kun je dus (indien je dat wenst) gewoon thuis blijven werken, maar toch genieten van de voordelen van een zakelijk registratieadres in een grote stad.

Meer over hoe je je zakelijke registratieadres kunt wijzigen

Wanneer je eenmaal zover bent om je vestigingsadres te veranderen, dan kun je je aanmelden bij het bedrijf waar je graag geregistreerd wilt worden. Nemen we als voorbeeld Easystart office, dan betekent dit dat je je bij ons aanmeldt als nieuwe klant. Vervolgens krijg je van ons het adres waarop je je bedrijf kunt vestigen. Dit geef je vervolgens door aan de Kamer van Koophandel. Ben je een startende ondernemer? Dan zul je een geheel nieuwe bedrijfsregistratie in gang moeten zetten. Hiervoor maak je een afspraak op kantoor, waarbij je de benodigde documenten mee moet nemen zoals:

  • Je bedrijfsnaam
  • Je bedrijfsactiviteiten
  • Een geldig identificatiemiddel
  • De overeenkomst waarop de ‘huur’ van een registratieadres staat vermeld

Daarmee heb je voldoende om je bedrijf op één van onze adressen in te schrijven. Ben je een al gevestigde ondernemer en wil je enkel je registratieadres wijzigen? Dan kun je dit via deze pagina bij de KvK regelen. Ook in dit geval heb je in elk geval bewijs nodig omtrent het feit, dat je dit adres ook echt als registratieadres kunt gebruiken. Uiteraard helpen wij jou daar aan bij Easystart office, indien je gebruik wilt maken van ons dienstenpakket.

Easystart Office biedt zakelijke registratieadressen in Amsterdam en Rotterdam aan

Sinds de start van ons kantoor zijn we inmiddels al aardig gegroeid en bieden dientengevolge meerdere locaties aan, in zowel Rotterdam als Amsterdam. Indien je voor Easystart Office kiest, dan kies je gegarandeerd voor kwalitatief hoogstaande service en een betrouwbaar kantoor. Wij bieden voorts als extra dienst onze postservice aan: hierbij wordt al je zakelijke post door ons gescand en digitaal bewaard. Zo raakt je zakelijke post niet meer zoek tussen je privépost, ook erg handig. Je kunt relatief vrij kiezen welke diensten je wel en niet af wilt nemen, zodat elk abonnement maatwerk betreft. Heb je vragen, of wil je meer informatie over onze diensten? Neem dan gerust een keer contact met ons op, wij vertellen je graag meer over ons bedrijf.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu