Een officieel registratieadres bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam of Rotterdam: hoe regel je dat?

januari 30, 2023
Business Address for Chamber of Commerce - How to get a domicile address

Updated on 19 februari 2024

Heb je al eens nagedacht, over het belang van je registratieadres als ondernemer? In zeer veel gevallen antwoorden ondernemers met een dikke ‘nee’ op deze vraag, omdat het simpelweg niet als iets belangrijks wordt gezien. En dat is jammer, want je registratieadres heeft namelijk veel meer invloed op je bedrijf en kansen op succes, dan je aanvankelijk zou denken. Of je nu een startende of reeds gevestigde ondernemer bent: als je een zakelijk vestigingsadres hebt in een grote en bekende stad of plaats, dan vergroot dit de professionaliteit van je onderneming aanzienlijk. Het maakt eigenlijk niet eens uit in wat voor branche of markt je opereert, omdat grote steden sinds mensenheugenis een bepaalde aantrekkingskracht hebben. Hier profiteer jij als ondernemer van, wanneer je je bedrijf in een grote stad registreert. Het wijzigen van je zakelijke registratieadres kan dientengevolge als een tactische zet worden gezien, om meer naamsbekendheid te vergaren, je bedrijf serieuzer te doen ogen, maar ook om meer zakelijke kennis en contacten op te doen in het belang van je onderneming. Wij zullen in dit artikel uiteen zetten hoe je dat precies kunt realiseren. Daarnaast leggen wij ook meteen de voordelen van een zakelijk registratieadres uit en hoe je dit praktisch kunt regelen.

Wat is jouw corebusiness?

Elke onderneming is anders. Niet zo gek ook, want elke ondernemer is uniek. Het prachtige aan het bedrijfsleven is de diversiteit en uniciteit van alle ondernemers bij elkaar: iedereen doet iets op diens eigen manier, waardoor het aanbod aan diensten en producten wereldwijd in kwaliteit en kwantiteit toeneemt. Niemand zit te wachten op een monopolistische wereld, waarin alles hetzelfde is, op dezelfde manier wordt vervaardigd en op dezelfde manier verpakt. Neem alleen al een pot pindakaas als voorbeeld: er zijn wereldwijd zoveel verschillende merken en varianten van, dat je voor de rest van je leven (bij wijze van spreken) maandelijks een nieuw merk pindakaas zou kunnen uitproberen. Dat maakt ondernemerschap ook zo boeiend, zeker als je merkt dat je graag zoveel mogelijk vrijheid in je leven hebt: er is niemand die jou vertelt, hoe je je bedrijf moet runnen. Dat bepaal je geheel zelf. Daarom bestaan er inmiddels ook zoveel verschillende soorten ondernemingen en is het soms nog lastig, om de corebusiness van een bedrijf te kunnen beschrijven. Je zult in ieder geval binnen een bepaalde markt actief zijn, zoals dienstverlening, import en export, MKB, groothandel of juist detailhandel, persoonlijke verzorging, gezondheidszorg, online beroepen etc. Hoewel al deze richtingen erg verschillend onderling, hebben bedrijven binnen de verschillende sectoren met elkaar gemeen, dat ze allemaal succes willen behalen.

Daar doe je het immers voor als ondernemer, toch? Om te bepalen hoe jij succesvol kunt zijn met je bedrijf, zul je een business plan op moeten stellen met gedegen onderzoek binnen je markt of branche. Zo zul je gericht concurrentieonderzoek moeten doen, marketingonderzoek en ook een financieel plaatje op moeten stellen, waarin je je uitgavenpatroon verantwoordt. Op deze manier kom je achter de sterke en zwakke plekken van je onderneming, waardoor je beter kunt anticiperen op de toekomst en potentiële kansen en risico’s. Hier vloeit dikwijls uit voort, waar je het beste je onderneming kunt vestigen. Dit heeft veelal te maken met factoren zoals:

  • Reistijd woon-werkverkeer
  • Locatie van je doelgroep
  • Toegang tot transportwegen
  • Bereikbaarheid voor klanten en derden
  • Locatie van afnemers
  • Locatie van leveranciers

In erg veel gevallen kiezen ondernemers nochtans hun privéadres als zakelijk inschrijfadres, omdat dit de meest voor de hand liggende en gemakkelijke optie betreft. Deze keuze heeft echter meerdere nadelen, waar vooral startende ondernemers zich niet altijd van bewust zijn. Zo kan het vaak knap lastig zijn om thuis te werken, zeker als je een groot gezin hebt. Er is continu sprake van afleiding, waardoor het een moeilijke opgave zal blijken om je aan deadlines en afspraken te houden. Ook speelt anonimiteit een rol: als je je privéadres als zakelijk registratieadres gebruikt, dan kan iedereen je adres opzoeken op de website van de Kamer van Koophandel (KvK). Indien je een praktijk of kantoor aan huis hebt, dan is dit natuurlijk geen probleem. Werk je echter binnen een beroepsgroep waarbij het onhandig, of zelfs gevaarlijk is, wanneer klanten en derden je privéadres achterhalen? Dan is het raadzaam om over te stappen op een zakelijk vestigingsadres. Zo ziet niemand nog waar je woont en hebben jij en je gezin rust en privacy. Zoals we hierboven al hebben benoemd, is een zakelijk registratieadres in een grote stad vrijwel altijd de beste optie. Niet alleen is het anoniem, maar ook strategisch een slimme keuze.

Grote steden en de voordelen van een fantastische infrastructuur

Wat is een groot voordeel van grote steden? Juist: de goede bereikbaarheid en het extensieve wegennetwerk dat elke grote stad omringt. Wanneer je een bedrijf hebt dat producten en/of grondstoffen importeert en exporteert, dan kun je eigenlijk geen betere keuze maken, dan je bedrijf op een dergelijke locatie te positioneren. Dit kan je grote hoeveelheden tijd schelen als het gaat om transport. Maar niet alleen ondernemers die in goederen handelen hebben hier profijt van, want ook bedrijven actief binnen de dienstverlening profiteren van de uitstekende bereikbaarheid. Je bent veel sneller bij een klant, bijvoorbeeld. En andersom is het voor klanten en zakenpartners ook veel gemakkelijker, om jou te bereiken. Doe je internationaal zaken? Dan sla je twee vliegen in één klap. Enerzijds zal de locatie van je onderneming in het buitenland bekend zijn, in tegenstelling tot een klein(er) Nederlands dorp. Hierdoor kunnen buitenlandse klanten en ondernemers sneller een positief beeld vormen over jouw onderneming. Anderzijds zit je in Nederland altijd vlak bij een internationaal bekend vliegveld en één van de grootste havens van Europa. Het wegennet in Nederland wordt als één van de beste netwerken gekwalificeerd, evenals de digitale infrastructuur. Nederlanders zijn klaarblijkelijk erg goed in het creëren van (transport)netwerken! Door jezelf in een grote stad te positioneren, kun je van al deze faciliteiten gebruik maken. Dit kan je bedrijf zomaar veel meer kansen op succes bieden.

Waarom je bedrijf in een grote stad registreren?

Naast bovengenoemde voordelen, hebben steden nog veel meer te bieden. Zo kun je in je vrije tijd urenlang slenteren door zowel Amsterdam als Rotterdam. Je komt de meest unieke winkels en ondernemingen tegen, alsmede fantastische architectuur. Als je ooit eens (internationale) zakenpartners wilt uitnodigen, dan zijn deze twee steden hier perfect voor. Je kunt een dag vol leuke activiteiten plannen, waardoor de kans ook substantieel groter is, dat je bijvoorbeeld een opdracht, project of samenwerkingsverband in de wacht sleept. Ook kun je ervoor kiezen, om in een stad te gaan coworken. Easystart Office biedt namelijk zakelijke registratieadressen, met de optie om ook op de bewuste locatie te komen werken. Dit heeft als voordeel, dat je klanten en zakenpartners ook bij ons op locatie kunt ontvangen in één van de vergaderzalen. Voorts kun je door middel van coworking je eigen zakelijke netwerk uitbreiden, gezellige nieuwe kennissen opdoen en informatie uitwisselen met geïnteresseerde derden. In een stad is eigenlijk altijd wel iets te beleven, waardoor je werkdagen ook een stuk leuker en aantrekkelijker worden. Elke dag op dezelfde locatie naar hetzelfde scherm staren, daar zou iedereen op termijn gek van worden. Probeer dus zeker eens iets nieuws uit, al is het alleen maar om de sleur te doorbreken. Wij garanderen je, dat het werken in een stad met gelijkgestemden jou als ondernemer zal bevallen.

Wat je nodig hebt voor een zakelijk registratieadres

Als je bij Easystart Office een zakelijk registratieadres wilt afnemen, dan heb je in ieder geval een geldig identiteitsbewijs nodig, evenals je KvK registratienummer. Heb je momenteel nog geen KvK-nummer, omdat je pas een onderneming gaat starten? Dan kun je ook contact met ons opnemen, wij leggen je dan precies uit hoe je je bedrijf kunt inschrijven. In dit artikel vind je hier trouwens meer informatie over. Wanneer je deze gegevens bij ons aanlevert, dan kunnen wij voor jou een flexibel abonnement afsluiten. Je kunt kiezen uit een postadres, een zakelijk registratieadres of een compleet abonnement, waarmee je ook dagelijks kunt komen flexwerken. Het verschil tussen een zakelijk postadres en een zakelijk registratieadres is het feit, dat een zakelijk postadres niet bij de KvK wordt vermeld als registratieadres. Indien je bedrijf derhalve nog op je huisadres is geregistreerd, dan kan men dit via de KvK gewoon inzien. Als je echt meer anonimiteit wilt, dan raden wij aan om je bedrijf ook echt bij ons te registreren. In al onze diensten/pakketten zit in elk geval een digitale scanservice inbegrepen voor je zakelijke post. Alle post die vanaf dat moment bij ons binnenkomt, wordt gescand en digitaal opgeslagen. Zo kun je te allen tijde gemakkelijk bij je zakelijke correspondentie.

De diensten en service die Easystart Office aanbiedt

Onze postadressen, zakelijke registratieadressen en coworking abonnementen bieden wij zowel in Amsterdam, als Rotterdam aan. Wij beschikken over diverse compleet ingerichte en moderne kantoorpanden in beide steden, waar je als abonnee gebruik kunt maken van alle aanwezige faciliteiten. Indien je komt flexwerken, dan kun je dag en nacht terecht op onze locaties. Je kunt geheel zelf kiezen welk abonnement je af wilt sluiten, maar als je hier graag wat advies over krijgt, dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Easystart Office. Onze abonnementen zijn maandelijks flexibel opzegbaar of te wijzigen. Wil je bijvoorbeeld volgend jaar enkele maanden op vakantie en kun je daardoor niet komen coworken? Geen probleem, wij kunnen je abonnement wijzigen naar enkel een registratieadres, of gewoon tijdelijk opzeggen. Wij hebben er namelijk ook geen behoefte aan, dat ondernemers tegen hun zin in vastzitten aan langdurige en prijzige abonnementen, dat is geen onderdeel van onze ambitie en mentaliteit. Wij waarderen het juist dat ondernemers uit eigen beweging en met plezier bij ons komen werken, zo houden we de onderlinge sfeer ook positief en productief. Kom gerust eens langs op één van onze locaties, of informeer naar de mogelijkheden om een dag op proef te komen werken. Wij helpen je graag verder met al je vragen.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu