Bedrijf vestigen in Rotterdam

juli 05, 2020
Bedrijf vestigen in Rotterdam

Updated on 19 februari 2024

Bedrijf vestigen in Rotterdam? Dat wil je hierom.

Het is een belangrijk vraagstuk voor startende ondernemers: wáár vestig ik mijn bedrijf? Aan de ene kant is de grote stad verleidelijk, aan de andere kant lonkt de rust van het platteland misschien. In dit blog lees je 5 praktische tips over het kiezen van je bedrijfslocatie. En waarom we Rotterdam als voorbeeld nemen? Het is één van de vier grote steden in ons land. Niet voor niets, want daar is de bedrijvigheid. Daar is het te doen.

3 tips om slim een locatie te kiezen

  1. Kies voor bereikbaarheid

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om met eigen vervoer te komen. Kijk naar je doelgroep en schat in of een centrale ligging belangrijk is. Mocht je pand dicht bij het Centraal Station van een grote stad liggen, vermeldt dat dan op je website op de contactpagina. Datzelfde geldt als je goed bereikbaar vanaf bijvoorbeeld de A2 of als er gratis parkeergelegenheid bij je pand is.

Net zoals je online aanwezig bent op de plaats waar je klanten zich bevinden, ben je ook daar waar je klanten je hebben willen. Wil je zelf het liefst actief zijn op Instagram, maar zijn je klanten vooral actief op LinkedIn? Dan zul je toch dáár je bedrijfsberichten moeten plaatsen. En ben je zelf nogal gecharmeerd van de rust in de provincie maar centreren je klanten zich vooral in de grote stad? Dan is dat jouw place to be. Het betekent uiteraard niet dat je er moet gaan wonen. Maar het huren van een (virtueel) kantoor of het kiezen van je zakelijke registratieadres is dan wel aan te raden op die plek.

  1. Besef welke uitstraling je bedrijf heeft

Je hebt het vast weleens meegemaakt: een bedrijf dat op internet heel wat leek, blijkt in werkelijkheid gevestigd in een oude loods op een derderangs industrieterrein. En daarmee is je eerste positieve indruk al snel vergeten. Precies zo denken klanten over jouw bedrijf. En je locatie als ze je voor het eerst bezoeken. Kies daarom voor betaalbare kwaliteit.  Dat wekt vertrouwen en kan een klant nét over de streep trekken om contact met je op te nemen.

  1. Denk mondiaal

Iedereen in de wereld kent de vier grote steden van ons land: noem Utrecht, Den Haag, Rotterdam of Amsterdam en men heeft er in elk geval ooit van gehoord. Denk verder dan je huidige onderneming: waar wil je met je bedrijf staan over 3 jaar? En over 5 jaar vanaf nu? Is je product of dienst geschikt voor internationale afzet? Houd daar rekening mee in de keuze voor je virtuele of fysieke bedrijfslocatie. Neem meteen ook even de extensie van je website mee: als je over 3 jaar over de grens wilt ondernemen is .com beter geschikt dan .nl. En je bedrijfsnaam: zorg ervoor dat deze internationaal ook goed uit de verf komt.

Wil je meer informatie over het vestigen van je bedrijf in Rotterdam? Kijk dan ook nog even hier. Je vindt er allerlei handige tips verzameld. Liever meteen aan de slag in Rotterdam óf Amsterdam? Dat kan natuurlijk ook.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu