Bedrijfspand of virtueel kantoor: wat is de beste optie?

mei 30, 2019
Voordelen Virtueel Kantoor KvK

Updated on 19 februari 2024

Bent u ondernemer en wilt u uw bedrijfsactiviteiten eens een keertje ergens anders dan thuis verrichten? Misschien, omdat u werk en privé beter gescheiden wilt houden, of omdat u medewerkers in dienst wilt nemen? Dan heeft u in principe twee opties. U kunt kiezen voor een zelfstandig kantoorpand, dat u als ondernemer huurt voor alleen u en uw personeel. 

Maar u kunt uw bedrijf ook registreren op een verzameladres voor bedrijven, een zogeheten vestigingsadres dat ook bij de Kamer van Koophandel wordt geaccepteerd. Beide opties bieden natuurlijk een hoop mogelijkheden, maar de vraag is welke van de twee het beste beantwoord aan uw wensen en behoeften. In dit artikel bieden wij meer informatie over de verschillende afwegingen die u kunt maken, zodat u de juiste beslissing neemt.

Wat is uw doel met het huren van de bedrijfsruimte?

Allereerst is het natuurlijk wel zo handig om het doel van de bedrijfsruimte vast te stellen. Het spreekt voor zich, dat specifieke branches zoals horeca en retail andere eisen stellen aan een bedrijfspand, dan bijvoorbeeld een internetonderneming. Indien uw bedrijf in principe toegankelijk moet zijn voor veel mensen, dan zult u echt een zelfstandige ruimte moeten huren.

In alle andere gevallen verdient het aanbeveling om na te denken over het doel van de ruimte, omdat u met een KvK vestigingsadres simpelweg een hoop kosten kunt besparen. Een pand dat u zelfstandig huurt, zal namelijk vele malen duurder zijn dan een KvK vestigingsadres, waardoor u flink kunt besparen wanneer u opteert voor een virtueel kantoor.

Wilt u personeel in dienst nemen?

Een tweede factor die meespeelt, is de hoeveelheid personeel die u in dienst wilt nemen. Wanneer u een kleine onderneming bezit en misschien één of twee personen nodig heeft om u bij te staan, dan biedt een KvK vestigingsadres met flexwerkmogelijkheden al meer dan voldoende mogelijkheden.

Daarnaast kunt u ook besluiten freelancers in te huren voor allerhande werkzaamheden, zodat u niet zelf personeel in dienst hoeft te nemen. Dit scheelt u een hoop werk en geld, omdat u als ondernemer niet meer de verantwoordelijkheid hoeft te dragen voor personeel in dienst. Het ligt er net aan, wat uw behoeften zijn met het werk dat u uit wilt besteden.

Heeft u al aan de locatie gedacht?

In veel gevallen willen de meeste ondernemers een prachtig kantoor op een prominente plek, omdat dit goed over komt op (potentiële) klanten. Maar voor de meeste ondernemers is een historisch Amsterdams grachtenpand nu eenmaal onbetaalbaar, waardoor een zelfstandige ruimte huren op een dergelijke plek onhaalbaar is. Heeft u niet veel personeel in dienst en hoeft u niet op dagelijkse basis veel klanten te ontvangen op de bedrijfslocatie, dan is een KvK vestigingsadres op één van onze locaties de oplossing bij uitstek voor u.

Wilt u gemakkelijk met andere ondernemers in contact treden?

De laatste vraag: hoeveel waarde hecht u aan sociale contacten? Wanneer u namelijk voor een bedrijfsadres via Easystart Office kiest, dan kunt u ook gebruik maken van onze kantoren om op locatie te werken. Zo combineert u een KvK vestigingsadres op een goede locatie met de optie om met andere ondernemers in contact te treden. Zonder dat u de hoofdprijs moet betalen voor een bedrijfspand! Meer weten? Kijk eens rond op de website voor alle abonnementen, of neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu