Een BV en Holding inschrijven

januari 28, 2021
Een BV en Holding inschrijven

Updated on 19 februari 2024

Na lang wikken en wegen en het uitvoeren van gedegen marktonderzoek heb je besloten om een bedrijf te beginnen. Je hebt lang nagedacht over de rechtsvorm van je onderneming en uiteindelijk heb je gekozen voor een BV met holdingconstructie.


Voor- en nadelen van een BV als rechtsvorm

Veel mensen kiezen voor een BV omdat het privΓ© en zakelijke vermogen van elkaar gescheiden zijn. Gaat de BV failliet, dan is het privΓ© vermogen van de ondernemer daarmee afgeschermd van het faillissement. De woning hoeft niet verkocht te worden en de privΓ© auto kan gewoon gebruikt blijven worden. Vroeger was verplicht om voor een BV een startkapitaal van €18.000,- te hebben. Deze oprichtingsvereiste is in 2012 afgeschaft en hoef je niet meer over een startkapitaal te beschikken. Wel wordt geadviseerd om toch met een flink startkapitaal te werken. Als BV heb je een gescheiden vermogen met dien ten verstande dat de BV schulden kan voldoen. Als door de afwezigheid van een startkapitaal al op voorhand duidelijk is dat eventuele schulden niet voldaan kunnen worden, en er ontstaat een schuld, kan de bestuurder in beginsel wel aansprakelijk worden gesteld. Hier is dan onder andere sprake van onbehoorlijk bestuur, wat ervoor kan zorgen dat de bestuurder, jij dus, ook met zijn privΓ©vermogen aansprakelijk gesteld kan worden. Dit is dan ook de reden waarom veel ondernemers nog altijd kiezen voor een startbedrag van €18.000,-.


Loop je echt geen risico?

Je privΓ©vermogen is dan wel afgescheiden van je zakelijk vermogen, maar als je failliet raakt, ben je wel je bedrijf kwijt. Je bedrijfspand, inventaris en zakelijke auto, alles wordt meegenomen in het faillissement. Dat je met een BV geen enkel risico loopt, is een fabel: als je onderneemt loop je altijd in meer of mindere mate risico. 


Een holding oprichten

Een holding is ook een BV. Je spreekt van een holding wanneer er een verticale relatie tussen twee of meer BV's bestaat. De holding is de moedermaatschappij en staat bij de KvK geregistreerd als (bedrijfsnaam) Holding. De BV van waaruit gewerkt wordt, is de zogenaamde werkmaatschappij of dochtermaatschappij. Bij een BV zonder holdingconstructie ben jij de aandeelhouder van de BV. Richt je een holding op, waarbij de holding bovenaan in de hiΓ«rarchie staat, dan ben jij aandeelhouder van de holding. De holding is hierbij de aandeelhouder van de werkmaatschappij, de BV. Het voordeel van een holding is dat de holding zelf geen bedrijfsactiviteiten heeft. Al je zakelijke bezittingen schrijf je toe aan de holding. De werkmaatschappij heeft de activiteiten en kan daardoor ook als enige failliet gaan. De holding blijft daarbij inclusief alle bezittingen bestaan. De holding is overigens ook heel geschikt voor de kleine ondernemer.


Kantooradres

Nadat je de knoop hebt doorgehakt en hebt besloten een holding en BV op te richten, wil je natuurlijk ook een zakelijk kantooradres. Voor een zakelijk kantoor adres voor holding Γ©n BV zonder alle rompslomp die er bij komt kijken, ben je bij Easystart Office aan het juiste adres. We bieden een zakelijk inschrijfadres, registratieadres en virtueel kantoor. Het voordeel van een zakelijk kantooradres is dat je een professionele uitstraling hebt richting je klanten. Daarnaast heb je een streepje voor op de concurrentie. Je geniet privacy met ons inschrijfadres, je persoonlijke informatie is veilig. Voor een vast bedrag per maand kun je gebruikmaken van een van de toplocaties in Rotterdam of Amsterdam. Laat je een BV en holding inschrijven bij Easystart Office, dan krijg je van ons ook nog een pakketkorting.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu