Een professioneel zakelijk registratieadres is bij Easystart Office zo geregeld

november 16, 2022
Wat zijn de voordelen van verschillende postadressen?

Updated on 19 februari 2024

Ben je op zoek naar een manier om je bedrijf te professionaliseren, op een betaalbare en gemakkelijke manier? Dan is het wijzigen van het registratieadres van je bedrijf absoluut de moeite waard. Veel ondernemers denken dat het vooral veel tijd en geld kost om een bedrijf te laten groeien, maar er zijn simpele acties die je kunt uitvoeren om toch relatief snel voordeel te behalen. Een zakelijk registratieadres is één van de meest gemakkelijke manieren om je bedrijf wat extra cachet te geven. Ben je nog geen ondernemer, maar wil je binnenkort wel je eigen bedrijf starten? Ook in dat geval is deze informatie voor jou belangrijk. We leggen in dit artikel uit wat een zakelijk registratieadres precies is, waarom een zakelijk registratieadres voor jouw bedrijf voordeel kan bieden en hoe Easystart Office dit precies voor je kan regelen.

Hoe kies je een adres voor je (nieuwe) bedrijf?

Een adres kiezen voor een bedrijf is voor veel mensen vanzelfsprekend: in veruit de meeste gevallen kiest men ervoor, om een bedrijf op het huisadres in te schrijven. Dit komt met name door de digitalisering van de afgelopen decennia, want het is tegenwoordig niet meer noodzakelijk om op een regulier kantoor te werken. Personal computers zijn veelal vervangen door notebooks, waardoor het gemakkelijker is om op verschillende locaties te werken. De meest voor de hand liggende optie is dan inderdaad het inschrijven van een bedrijf op een huisadres, maar is dit wel verstandig? Er kunnen namelijk wat haken en ogen kleven aan een privéadres als registratieadres voor een bedrijf.

Factor nummer één die genoemd wordt als potentieel risico, wordt met name door ondernemers onderschreven die een zogeheten kwetsbaar beroep uitoefenen. Denk aan psychologen, reclasseringsambtenaren en deurwaarders. Wanneer een klant je huisadres weet, dan kan diegene je ook thuis komen opzoeken. Heb je bijvoorbeeld kinderen? Dan wordt dit al gauw als ongewenst beschouwd. Daarbovenop kunnen we nog aanvoeren, dat een bedrijf dat in een klein dorp is ingeschreven minder professionaliteit uitstraalt, dan een bedrijf in een grote(re) stad. De meeste buitenlanders kennen Amsterdam en Rotterdam wel, maar een dorp als Lutjebroek wordt al snel minder serieus genomen. Dus als je je huisadres niet wilt gebruiken als zakelijk registratieadres en je hebt ook geen geld voor de huur van een kantoorpand, wat doe je dan?

Een zakelijk registratieadres op een coworking locatie

Wist je dat het tegenwoordig heel goed mogelijk is, om je bedrijf te registreren op de locatie van een ander bedrijf? Dit is onder meer een dienst die Easystart Office aanbiedt. Sinds de opkomst van het ‘vrije werken’ is een ‘werkplaats’ veel flexibeler geworden en dientengevolge zijn er zogenaamde coworking spaces ontstaan, die tevens de mogelijkheid bieden je bedrijf op een dergelijke locatie in te schrijven. Dit betekent niet alleen dat je een zakelijk registratieadres krijgt, maar als je er ook voor kiest om gebruik te maken van de coworking faciliteiten, dan kun je profiteren van een geheel ingerichte professionele kantoorruimte. Dit stelt je in staat om in alle rust je werk te kunnen doen, daarnaast biedt de optie je de mogelijkheid om andere ondernemers te leren kennen. Dit ontaardt nogal eens in nieuwe samenwerkingsverbanden en opdrachten, waardoor je bedrijf sneller groeit. Een dubbele winst dus voor veel zelfstandig ondernemers.

Hoe verloopt het registratieproces van een bedrijf precies?

Wanneer je voor het eerst een bedrijf gaat inschrijven in Nederland, dan zul je een afspraak bij de Kamer van Koophandel (KvK) moeten maken voor het registratieproces. In dat geval dien je dus ook al te weten, welk adres je als registratieadres wilt hanteren. Wat je verder nodig hebt, is een opsomming van je toekomstige bedrijfsactiviteiten en een geldig identiteitsbewijs. Wil je een besloten vennootschap (BV) registreren? Houd dan in je achterhoofd, dat je ook een notaris zult moeten betrekken bij het proces. Nadat je bedrijf bij de KvK is ingeschreven, krijg je een KvK-nummer alsmede een Btw-nummer van de Belastingdienst. Wil je geen nieuw bedrijf inschrijven, maar enkel je registratieadres wijzigen? Dan kun je dat via deze pagina op de website van de KvK regelen. In ieder geval dien je van tevoren dus te weten, op welk adres je je bedrijf wilt inschrijven.

Je bedrijf registreren bij Easystart Office in slechts enkele stappen

Wanneer je graag gebruik wilt maken van die diensten van Easystart Office, dan kun je gemakkelijk contact opnemen om het voor jou best passende abonnement te kiezen. We bieden meerdere soorten pakketten aan, variërend van enkel een postadres, tot een zakelijk registratieadres in combinatie met flexwerken. In alle gevallen wordt je zakelijk post bij ons gescand en bewaard, zodat je het te allen tijde in kunt zien. Heb je eenmaal een service of dienst afgenomen en kun je je bedrijf bij ons inschrijven? Dan kun je naar de KvK om je bedrijf te vestigen, dan wel naar de website van de KvK om het registratieadres van je bedrijf te wijzigen.

Nadat dit gebeurd is, is je bedrijf officieel bij ons geregistreerd! Je kunt dan genieten van een zakelijk registratieadres in Rotterdam of Amsterdam: twee prominente wereldberoemde steden. Dit zal je bedrijf hoe dan ook professionaliseren en meer betrouwbaar doen ogen. Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Kijk eens rond op onze website, of neem contact op met het team van Easystart Office voor meer informatie, of een vrijblijvende offerte.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu