Flexwerken kan bijdragen aan innovatieve ideeën voor elk bedrijf

juni 30, 2021
A flex office in Rotterdam for entrepreneurs and self-employed creatives

Updated on 7 mei 2024

Ondernemen is overal kansen zien, elke dag weer. Vooral in de huidige turbulente markt is het van groot belang om jezelf staande te kunnen houden tussen de competitie. Maar dan dien je natuurlijk wel op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen je branche en werkveld. Dat blijkt voor veel thuiswerkende ondernemers toch een beetje lastig te zijn, vooral door het gebrek aan sociale contacten. Het komt vaak voor dat ondernemers op bepaalde momenten toch wel hun kantoorbaan missen, juist omdat thuis werken enigszins isolerend kan zijn. Daarom is coworking tegenwoordig ook zo populair, want flexwerken biedt ondernemers alsnog de mogelijkheid om hun sociale en zakelijke netwerk uit te breiden. Maar wist je dat het ook goed mogelijk is om je bedrijf uit te breiden, door soms buiten de deur te werken? In dit artikel leggen we uit hoe dit precies werkt.

Zit je tegen een plateau aan met je zakelijke activiteiten?

Veel ondernemers ervaren na een paar jaar zaken doen een gevoel van een plateau geraakt te hebben: alsof je ineens stil staat in plaats van vooruit te gaan. Dit kan omwille van verschillende redenen gebeuren, zoals:

  • Gebrek aan nieuwe klanten en projecten
  • Sleur van alledag
  • Geen of weinig motivatie om aan de slag te gaan
  • Gebrek aan nieuwe ideeën
  • De competitie gaat er met de winst vandoor
  • Het werk biedt geen uitdaging meer

In deze (en andere soortgelijke) gevallen is het van belang, dat je voor jezelf na gaat hoe je de sleur kunt doorbreken. Je hebt immers niet voor niets een bedrijf opgezet en het zou zonde zijn, als al je werk teniet gaat enkel door een moment van fictieve stilstand. Het is dan verstandig, om je comfortzone uit te gaan en nieuwe ervaringen actief op te zoeken. Een poosje ergens anders dan thuis werken kan in de meeste gevallen al voldoende zijn, omdat je daarmee je blikveld verruimt. Gewoon door ergens anders te zijn dan normaliter het geval is. Op die manier kun je ook mensen ontmoeten en het gesprek aangaan, iets dat doorgaans leidt tot nieuwe denkbeelden en frisse motivatie.

Hoe kan een flexkantoor bijdragen aan een frisse blik?

Wanneer je ervoor kiest om samen met anderen te werken, dan is coworking veruit de beste optie. In tegenstelling tot het zelfstandig huren van een kantoorpand is flexwerken geheel niet duur, daarnaast heb je ook geen extra kosten zoals schoonmaakkosten, kosten voor elektra en een internetaansluiting bijvoorbeeld. Ook heb je de keuze tussen verschillende werkplekken, bijvoorbeeld in een grote zaal met anderen, of juist op een stiltewerkplek. Wanneer je een dagje aan je administratie moet werken is dit bijvoorbeeld een goede uitkomst. Maar in alle andere gevallen is het aan te raden, om op een plek te gaan zitten waar je met anderen kunt communiceren. Vaak leer je al vrij snel wat de anderen doen, waar ze vandaan komen en waarom ze ondernemer zijn geworden. Dit kan enthousiasmerend werken, omdat je zelf ook ineens weer na gaat denken over de redenen dat jij zelf ondernemer bent geworden.

Als je op zoek bent naar alternatieve zienswijzen of gewoon een afwijkende mening van een ander, dan kun je er ook voor kiezen om eens een netwerkbijeenkomst bij te wonen. Daar kun je gericht met anderen spreken over de doelen van je bedrijf, jouw persoonlijke ambities en intrinsieke motivatie. In veel gevallen zijn er ook sprekers aanwezig, die bepaalde zaken inherent aan ondernemen uiteen zetten. Dit kan enorm inspirerend zijn, vooral omdat iedereen op zo’n bijeenkomst hetzelfde doel heeft: netwerken en een succesvol bedrijf runnen. Soms kom je iemand tegen die ook tegen een plateau aan heeft gehikt en deze fase heeft overwonnen; iemand waar je iets van kunt leren dus. Ook biedt de manier waarop andere ondernemers tegen problemen aankijken mogelijkheden voor het oplossen van je eigen problemen.

Een brainstorm-sessie organiseren?

Indien je behoefte hebt aan diverse invalshoeken en meningen, dan kun je ook eens kijken naar brainstormsessies binnen je werkveld. Op sommige coworking locaties worden zulke sessies periodiek georganiseerd, of je kunt er zelf voor kiezen het initiatief te nemen. De meeste ondernemers vinden het ontzettend leuk om met anderen te discussiëren over de meest efficiënte aanpak aangaande het runnen van een bedrijf, dus doe daar je voordeel mee! Leren van de manier waarop anderen met problemen omgaan kan eigenlijk al het zetje zijn dat je nodig hebt, om je bedrijf nieuw leven in te blazen. Bedenk altijd, dat de meeste oplossingen al eens bedacht zijn: je moet alleen achterhalen welke oplossing voor jou het meest geschikt is.

Easystart Office biedt meerdere coworking opties op aantrekkelijke locaties

Wil je coworking een keer uitproberen? Kom dan zeker eens langs bij één van onze locaties in Amsterdam of Rotterdam. Onze kantoren zijn van alle gemakken en apparatuur voorzien. Tevens bieden wij verschillende soorten werkplekken en vergaderzalen van diverse afmetingen, zodat je ook gemakkelijk je klanten uit kunt nodigen. Als je de laatste tijd het gevoel hebt vast te lopen, dan is coworking een uitstekend middel om je sleur te doorbreken. Kijk eens rond op onze website voor de huidige tarieven, of neem contact op met het team van Easystart Office indien je vragen wilt stellen over onze diensten. Wij helpen je graag ver

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu