Grensarbeid voor ZZP'ers

augustus 05, 2020
Grensarbeid voor ZZP'ers

Updated on 19 februari 2024

Naar het buitenland verhuizen en in Nederland blijven ondernemen, kan dat?

Werk je (vooral)  in Nederland? Of wil je je Nederlandse zaak behouden, ook als je net over de Duitse of Belgische grens woont? Dan is een registratieadres misschien de oplossing. De Kamer van Koophandel (KvK) ontvangt elke week tientallen meldingen van mensen die naar het buitenland verhuizen. De collega’s van de KvK proberen dan zo goed mogelijk in contact te komen met de betreffende persoon met als doel informatie te krijgen over de situatie, bijvoorbeeld of de onderneming nog moet blijven bestaan.

Registratieadres bij verhuizing naar ander land

Wanneer je naar het buitenland verhuist, of daar al woont, dan kan het handig zijn om je registratieadres toch in Nederland te houden. Bijvoorbeeld omdat je klanten liever zaken doen met een Nederlandse onderneming, of omdat het fiscaal gunstiger voor je is om in ons land te blijven ondernemen. Het is daarbij wel belangrijk om feitelijke activiteiten in Nederland te laten blijven bestaan. Als dat namelijk niet het geval is, dan wordt je onderneming uiteindelijk uitgeschreven uit Nederlandse Handelsregister. Bij de KvK geeft men aan dat bij verhuizingen van natuurlijke personen naar directe buurlanden zoals Duitsland, België, Luxemburg, Engeland en Frankrijk, de registratie in het Nederlandse Handelsregister vaker gehandhaafd wordt. Dat is ook logisch: want hoe dichter een land bij onze grens ligt, hoe aannemelijker het is dat er nog altijd activiteiten in Nederland worden uitgevoerd.

Flexibele freelancer

Het is voor veel freelancers, of zzp’ers (wat eigenlijk gewoon een synoniem voor freelancers is), niet zo belangrijk om structureel de beschikking over een kantoor te hebben. Ze zijn immers veel onderweg en sommigen hebben alleen een laptop nodig om hun werk goed te doen. En of ze dat nu vanuit een wegrestaurant, eigen keukentafel of andere locatie doen maakt in wezen niet zoveel uit. Toch kiezen ook zij vaak voor een zakelijk registratieadres, omdat het vertrouwen wekt bij hun (potentiële) klanten.

Wanneer een prospect of klant zo’n zelfstandige zonder personeel opzoekt op het internet, dan komt er direct een representatief pand naar boven. Dit geeft, in combinatie met het zakelijke adres en de transparante contactgegevens, meteen een betrouwbare, professionele indruk. Zonder dat er veel kosten mee gemoeid zijn. Want betalen voor iets dat je niet nodig hebt, daar houden de meeste mensen niet van. En ondernemers al helemaal niet. Het is juist helemaal van deze tijd om vrij te ondernemen en niet te dealen met duur personeel of een kantoorruimte waar je nauwelijks komt. Wil je meer informatie over starten, ondernemen of gerelateerde zaken? Bekijk dan onze FAQ-pagina. Daar vind je ook allerlei onafhankelijke (overheids)bronnen die je verder helpen, zoals de KvK, de Belastingdienst en de Rijksoverheid. Google ook eens op de bekende banken, zie bieden online vaak blanco sjablonen voor het schrijven van een goed ondernemersplan aan. En daarin zijn altijd weer waardevolle tips opgenomen om succesvol te starten. Of uit te breiden. We wensen je veel succes én plezier toe. Want dat laatste is onmisbaar voor duurzaam ondernemerschap.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu