Hoe kun je het registratieadres van je bedrijf wijzigen?

juni 29, 2024
Change your business location address

Wanneer je eigenaar bent van een bedrijf, dan zoek je continu naar zaken en factoren waarmee je je bedrijf kunt uitbreiden, verbeteren en verfijnen. Gaandeweg doe je meer en meer kennis op, waardoor je ook steeds meer kansen ziet om je bedrijf te updaten. Maar wist je, dat er een heel gemakkelijke manier bestaat om jouw bedrijf meer internationale bekendheid te laten genieten? En de manier in kwestie is nog eens betaalbaar ook, namelijk het wijzigen van je zakelijke registratieadres. Dit kan vele voordelen opleveren, afhankelijk  van de reden waarom je het doet en wat precies je ambitie is. In dit artikel beschrijven we stap voor stap, wat je precies moet doen wanneer je je zakelijke registratieadres wilt wijzigen, de reden waarom dit verstandig is en waar je dan het beste terecht kan.

Wat zijn redenen om het registratieadres van je bedrijf te wijzigen?

Om je registratieadres te wijzigen, moet je allereerst natuurlijk een goede reden daarvoor hebben. Eén van de vele redenen die aan ons wordt doorgegeven, is dat ondernemers met een privéadres als zakelijk adres vaak geen gevoel van privacy ervaren. Immers, alle klanten en zakelijke relaties weten waar je met je gezin woonachtig bent. Vooral in wat meer sensitieve beroepen kan dit een nadeel zijn. Daarnaast oogt een zakelijk registratieadres professioneler, omdat de meeste bedrijven die registratieadressen aanbieden in grote Nederlandse steden gevestigd zijn. Doe je internationaal zaken? Dan kan dit voor jou betekenen, dat bedrijven in het buitenland je serieus nemen. Amsterdam is voor internationale ondernemingen veel bekender, dan bijvoorbeeld Noordeloos.

Daarnaast komt er bij een zakelijk registratieadres veelal een bonus om de hoek kijken, namelijk de mogelijkheid om samen te werken met andere ondernemers. Veel bedrijven die registratieadressen aanbieden, zijn namelijk ook tegelijkertijd coworking locaties. Dit houdt in, dat deze ondernemers kantoren hebben gerealiseerd, waar jij als ondernemer met andere ondernemers kunt werken. Dan is het net alsof je nog aan het werk bent voor een werkgever, doch met betere uurtarieven! Voorts kan worden opgemerkt, dat het belangrijk is voor alle mensen om sociale contacten te onderhouden. Ondernemers die veel thuis werken, ervaren vaak een gevoel van isolatie. Coworking lost dit probleem direct op, indien je als ondernemer open staat voor netwerken, samenwerking en probleemoplossing.

Hoe wijzig je het registratieadres van je bedrijf?

Wil je eenmaal het registratieadres van je bedrijf wijzigen? Dan zijn er een aantal stappen die je dient te ondernemen. Er bestaat natuurlijk een verschil tussen start-ups en reeds gevestigde bedrijven, want de eerstgenoemde dient een aantal extra stappen te doorlopen. Wanneer je een nieuw bedrijf start, dan heb je onder meer de volgende zaken nodig:

  • Een naam voor je bedrijf
  • Een opsomming van je bedrijfsactiviteiten
  • Een vestigingsadres
  • Een geldig identiteitsbewijs

Als je al deze stukken hebt ingediend, dan krijg je direct een KvK-nummer en een Btw-nummer van de Belastingdienst. Dan kun je eigenlijk per direct beginnen met je bedrijfsactiviteiten! Wanneer je echter een reeds bestaand bedrijf hebt, dan helpt deze website van de Kamer van Koophandel (KvK) je verder. Dan hoef je enkel het nieuwe adres door te geven, inclusief een bewijs waarmee je aantoont dat het zakelijke registratieadres wettelijk wordt erkend (bijvoorbeeld in de vorm van een huurovereenkomst of abonnement). Op het moment dat jij de wijziging doorgeeft, is deze van kracht. Je ontvangt dan te zijner tijd een bevestiging van de Belastingdienst.

Hoe kies je een goed registratieadres voor je bedrijf?

Het kan soms lastig zijn, om een adres te vinden dat precies aan al je behoeften als ondernemer beantwoord. Daarom raden wij aan, om al je opties te overwegen. Heb je voldoende geld voor een kantoorpand en tevens personeel in dienst? Dan is een zelfstandig kantoorpand hoogstwaarschijnlijk de beste optie voor jou. Heb je echter iets minder geld te besteden, maar wil je tegelijkertijd professionaliteit uitstralen? Dan is een zakelijk registratieadres bij een aanbieder van zulke diensten een goed idee. Let er dan goed op, dat je een kantoor kiest dat betrouwbaar is én al je verwachtingen als ondernemer voldoet. Sommige aanbieders van zakelijke registratieadressen kunnen allicht verkeerde bedoelingen hebben, zoals oplichterij.

Een betrouwbaar bedrijf dat registratieadressen aanbiedt, heeft bepaalde kenmerken:

  • Een goed bereikbaar kantoor, doorgaans in een stedelijk gebied
  • Goede recensies van andere ondernemers
  • Geen sprake van illegale praktijken
  • Kwalitatief goed en stabiel kantoormeubilair dat verstelbaar is
  • Kantoorapparatuur die goed werkt, zoals printers
  • Diverse andere kantoorfaciliteiten en evenementen

Easystart Office heeft meerdere vestigingen in Amsterdam en Rotterdam waar je je bedrijf kunt registreren

Indien je internationaal zaken wilt doen, dan is een bedrijf in Rotterdam of Amsterdam een must. Deze twee Nederlandse steden genieten internationale bekendheid, waardoor je bedrijf veel eerder op zal vallen indien je zakelijke registratieadres in één van deze twee steden gevestigd is. Ook liggen de steden vlakbij een groot vliegveld en een enorme haven, hetgeen handel uitstekend faciliteert. Easystart Office biedt registratieadressen in beide steden aan, waardoor jij met je bedrijf van de internationale allure van deze steden kunt genieten. Je kunt er zelf voor kiezen om enkel een registratieadres af te nemen als dienst, of tevens te gaan flexwerken. Wij raden het laatste ten zeerste aan, indien je een startende ondernemer bent en nog een netwerk nodig hebt. Wil je meer weten over onze locaties, of een keer van de sfeer komen proeven? Het team van Easystart Office helpt je graag verder met al je vragen. Daarnaast ben je altijd welkom om een keer langs te komen op één van de locaties.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu