De 3 grootste valkuilen van elke ZZP-er

april 17, 2019
De 3 grootste valkuilen van elke ZZP-er

Zelfstandig ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd. U moet een zekere drive en ambitie hebben om het vol te houden, omdat u vooral als zzp-er een groot deel van uw werk zelfstandig zult uitvoeren. De meeste ondernemers kiezen er natuurlijk voor om op eigen houtje een beroep uit te oefenen, maar na een poos kan het toch lastig blijken om zonder collega’s elke dag gedisciplineerd aan de slag te gaan.

Daarnaast komt u er ook achter dat u misschien minder inspiratie heeft wanneer u alles alleen doet. U kunt niet zomaar even een collega die naast u zit om advies vragen. Of samen naar een projectplan kijken. Veel zzp-ers ervaren na een startperiode meerdere situaties, die hen hebben geleerd het anders aan te pakken. In dit artikel drie valkuilen van zelfstandig ondernemerschap, natuurlijk met ideeën hoe u dit kunt voorkomen!

1.     Te weinig contact met de buitenwereld

Deze wordt waarschijnlijk het meest genoemd. Door de opkomst van internetondernemingen werken een hoop zzp-ers vanuit huis en dit kan op termijn behoorlijk isolerend aanvoelen. U zit nu bijna 24 uur per dag tussen dezelfde muren, terwijl u er vroeger uit moest om naar uw werk te gaan. U kunt dit echter vrij gemakkelijk en goedkoop oplossen, door af en toe te flexwerken op een andere locatie. Bij voorbaat een adres waar u uw onderneming kunt inschrijven en waar u samenkomt met andere ondernemers.

2.     Teveel van dag tot dag bezig

Valkuil twee is wel een beetje gerelateerd aan het gebrek aan contact, maar nu gaat het meer om het feit dat u als zzp-er veelal geen overleg meer hebt met collega’s. Terwijl meetings en vergaderingen juist een mooi moment bieden, om nieuwe ideeën en projecten te toetsen. Wilt u graag u visie verbreden? Denk dan aan co-working, of huur een vergaderruimte en nodig mensen uit die iets wezenlijks toe kunnen voegen aan een prettige discussie.

3.     Teveel zelf willen doen

Een derde veelgehoorde fout die zeer veel ondernemers maken, is letterlijk alles zelf te willen doen. Elk klusje, taakje en project van A tot Z oppakken, terwijl u eigenlijk heel goed weet dat u daar bijna geen tijd voor hebt. Er is eigenlijk maar één taak die duidelijk door ondernemers wordt uitbesteed en dat is de boekhouding.

Maar waarom zou u het hierbij laten? Misschien kunt u wel een assistent gebruiken, bijvoorbeeld voor u communicatie en acquisitie? Iets dat ook al gauw vele uurtjes kan schelen is het uitbesteden van u post en de administratie en de opslag ervan. Zeker wanneer u thuis werkt, omdat u dan telkens weer u privé en zakelijk post moet scheiden. Maar wat nu, als dat anders kan?

Eén oplossing voor alle drie de valkuilen? Die bestaat!

Easystart Office kan u als zzp-er helpen deze drie valkuilen in het geheel te vermijden. Hoe? Bij ons kunt u een inschrijfadres adres aanvragen, u kunt dit adres zelfs als vestigingsadres gebruiken bij de KvK als u dat wilt. Met dit adres verkrijgt u altijd onze postscanservice, dit houdt in dat al uw zakelijke post door ons wordt ingescand en opgeslagen. Bovendien bieden wij op beide locaties flexplekken én vergaderruimten aan. Dit is allemaal mogelijk voor een flexibel abonnement, dat u maandelijks op kunt zeggen. Meer weten? Kijk dan bij ons aanbod op de site, of neem gerust eens contact op voor persoonlijk advies.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu