Je bedrijf inschrijven op een virtueel adres: welke voordelen biedt dit voor je onderneming?

augustus 28, 2023
Virtueel kantoor of flexwerkplek?

Updated on 7 mei 2024

Als ondernemer wil je tegenwoordig vooral flexibel blijven, zeker als je een online bedrijf bent begonnen. Dit betekent namelijk dat je zo vrij als een vogel door het leven kunt gaan, inclusief verre reizen maken en avonturen beleven. Steeds meer mensen zeggen een vaste baan op, omwille van de simpele reden dat ze graag meer vrijheden in het leven willen verwerven. Een baan brengt met zich mee dat je slechts enkele weken per jaar vrij hebt, niet kunt verhuizen en daarnaast ook dagelijks hetzelfde doet natuurlijk. Ondernemerschap is daarom steeds meer aan populariteit aan het winnen, omdat je als zelfstandige veel zelf voor het kiezen hebt. Je hoeft tevens je privéadres niet meer te gebruiken als zakelijk adres, want een fijne optie is dat je je bedrijf nu ook op een zogeheten virtueel adres in kunt schrijven: een verzameladres voor ondernemers, dat je als registratie- en postadres kunt gebruiken. Hierdoor zit je ook als ondernemer niet meer vast aan een verblijfplaats en kun je jezelf verplaatsen en reizen zoveel je wilt. Wil je meer weten over deze mogelijkheid? Wij vertellen je in dit artikel alles dat je dient te weten, daarnaast leggen we ook direct uit hoe je je bedrijf op een virtueel adres kunt inschrijven bij Easystart Office.

Waarom wordt vrijheid steeds belangrijker?

De manier waarop mensen werken is in de afgelopen decennia structureel veranderd. Dit heeft niet alleen te maken met de fysieke manier waarop we werken, maar ook de wijze waarop we tegen het algehele begrip werken aankijken. Een gemiddelde werkdag bestond eerdaags vooral uit het feit, dat je ergens van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag aanwezig was, over het algemeen genomen tussen 9:00 en 17:00. Uiteraard was het ook belangrijk dat je je werk goed deed, anders kon ontslag volgen. Maar in principe werd er vooral op aanwezigheid en engagement gelet en in veel gevallen minder op resultaten. Daarnaast was thuiswerken iets, dat eigenlijk alleen voor de werkgever en misschien enkele topmanagers was besteed. Als werknemer moest je gewoon op ‘de zaak’ aanwezig zijn, waar de baas je kan zien en toezicht kan houden op je bezigheden. Deze relatief hiërarchische manier van leidinggeven is in de loop van de jaren onder druk komen te staan, mede vanwege een steeds groter wordend gevoel van autonomie onder mensen. Flexplekken werden bijvoorbeeld steeds meer de norm, waardoor de manier waarop men werkte iets meer vrij in te richten bleek. Niettemin was het wel de bedoeling, dat je alsnog gewoon op kantoor aanwezig was.

De pandemie heeft zaken echter veranderd op enorme schaal veranderd. Aangezien een groot gedeelte van de wereld in een lockdown zat, konden mensen ook niet naar een fysieke werkplek zoals door hun werkgever aangeboden. Hierdoor werkten in één klap miljoenen mensen vanuit huis, iets dat voorheen alleen in zeldzame gevallen werd geaccordeerd. Dit heeft de manier waarop we werken niet alleen substantieel gewijzigd, maar eigenlijk ook de wijze waarop we tegen het leven zelf aankijken. Doordat zoveel mensen thuis zaten, ervaarde men een groter gevoel van vrijheid en autonomie. Er was immers geen werkgever of manager meer, die continu in de spreekwoordelijke nek stond te hijgen. Vergaderingen konden via digitale media worden afgewikkeld en je kon zelf uitmaken, wanneer je begon met werken en wanneer je pauze nam. Dat is een ongelofelijk grote kentering, wanneer je deze manier van werken vergelijkt met de manier waarop vroeger werd gewerkt. Hierdoor zijn grote groepen mensen na gaan denken over het fenomeen vrijheid en wat dit voor ze betekent. De ouderwetse hiërarchische manier van werken komt dientengevolge niet meer terug: daar is het nu al te laat voor. Mensen willen nu veel meer zelf uitmaken hoe ze werken en waar ze werken. En in de meeste gevallen komt dit de kwaliteit van het werk én de productiviteit van de medewerker alleen maar ten goede, zeker als je kijkt naar de overeenkomsten met ondernemerschap.

De vrijheden die je als ondernemer ervaart

Als ondernemer sta je niet meer in een hiërarchische verhouding met een ander, omdat je zelf de verantwoordelijkheid voor je onderneming draagt. Hierdoor kun je op elk vlak je eigen keuzes maken, zo ook waar en hoe je werkt. In die zin is ondernemerschap daardoor altijd een autonome vorm van geld verdienen geweest. Wat we nu echter zien, is dat werken in loondienst ook meer in de buurt van ondernemerschap komt, door de verkregen ruimere vrijheden, zoals thuiswerken. Je bent als werknemer echter nog steeds ondergeschikt aan een ander, dat verschil blijft gewoon bestaan. Het voordeel van ondernemerschap is dan ook de totale vrijheid in het bepalen van je carrière, de manier waarop je werkt, met wie je werkt, wat je precies doet en waarom je dat doet. Ondernemers zijn de meest vrije werklui op aarde: ze hoeven zich tegenover niemand te verantwoorden. Nou ja, behalve de Belastingdienst natuurlijk. Daarom kun je er bijvoorbeeld voor kiezen, om een jaar in het buitenland te wonen. Of elk jaar van adres te veranderen, als je niet graag op één plek wilt blijven wonen. Als werknemer kun je dat over het algemeen niet, tenzij je voor een grote multinational werkt, die jou naar een filiaal in het buitenland kan zenden. Maar ook dan zit je vast aan een beperkt keuzeaanbod. De stap naar ondernemerschap is een flinke, maar de vrijheden die je ervoor terug krijgt zijn het absoluut waard!

De voordelen van een virtueel bedrijfsadres

Indien je optimaal wilt genieten van je vrijheid als ondernemer, dan is het handig als je bedrijf op een vast adres staat ingeschreven dan onafhankelijk is van je persoonlijke verblijfplaats. Dat wil zeggen, dat je je bedrijf beter niet op je privéadres in kunt schrijven als je graag flexibel wilt blijven. Onder andere vanwege het feit, dat je dat niet zo gemakkelijk naar het buitenland kunt gaan – tenzij je je woning onderverhuurt. Dit kan echter lastig blijken, zeker als je graag weer terug wilt keren. Soms is het bijna onmogelijk om een huurder uit je woning te krijgen als je zelf weer gebruik wilt maken ervan. Diverse wetten beschermen huurders op dit gebied, waardoor je vervolgens vastzit aan een pand met een huurder. Daarnaast is het gebruiken van je privéadres voor zakelijke doeleinden op andere fronten ook onhandig. Als je privacy belangrijk vindt, dan kan het registreren van je bedrijf op een privéadres voor problemen zorgen. Heb je veel klanten? Dan kunnen zij gemakkelijk je adres via de website van de Kamer van Koophandel (KvK) opzoeken en daarmee ook jou (en je eventuele gezin) bezoeken. Dit is niet alleen vervelend, maar in bepaalde beroepsgroepen zelfs gevaarlijk. Wanneer je je privacy wilt beschermen, gebruik je liefst een adres dat verschilt van je persoonlijke adres.

Daarnaast kan ook worden aangevoerd, dat je met een zakelijk virtueel adres punten scoort op het gebied van professionaliteit. Dit geldt des te meer wanneer je je bedrijf inschrijft op een adres in een grote Nederlandse stad, die ook internationale bekendheid geniet. Heb je ook internationale klanten, dan kun je door deze simpele wijziging zomaar vele nieuwe klanten verwelkomen. Als je in een kleine gemeente woont, dan zullen andere ondernemers en klanten je vaak minder serieus nemen, omdat ze jouw gemeente niet kennen. Naamsbekendheid is van groot belang binnen de zakelijke wereld, onderschat dit niet! Een ander voordeel van een virtueel adres is het feit, dat je werk en privé veel beter gescheiden kunt houden. Easystart Office biedt bijvoorbeeld een post scanservice. Dit houdt in, dat al je zakelijk post bij binnenkomst wordt gescand en digitaal bewaard. Je hoeft zodoende niet meer je privépost van je zakelijke post te scheiden en hebt alles direct bij de hand, wanneer je een document nodig hebt. Je houdt daardoor veel beter overzicht en kunt je bedrijfsactiviteiten beter scheiden van je persoonlijke leven. Als je een gezin hebt, dan zul je hen hiermee absoluut een plezier doen.

Extra diensten gekoppeld aan een virtueel adres

Naast het feit dat je post wordt gescand, kleven er meer diensten aan een virtueel adres. Zo kun je het adres gebruiken in al je zakelijke communicatie, op sociale media, op je eigen website en ook op fysiek promotiemateriaal, flyers, brochures, informatiebrieven en dergelijke. Let wel: er is een verschil tussen een virtueel postadres en een zakelijk registratieadres. Wanneer je enkele een postadres wilt voor je onderneming, dan blijft je bedrijf ingeschreven op het huidige registratieadres. Ook bij de KvK blijft dit adres staan, waardoor je dus niet van anonimiteit kunt genieten. Wel kun je het postadres gebruiken voor communicatieve doeleinden. Kies je daarentegen voor een zakelijk registratieadres, dan wordt het inschrijfadres bij de KvK gewijzigd. Je ziet dan vanaf de datum van wijziging het nieuwe zakelijke adres staan en dit is ook wat klanten en derden vanaf dat moment kunnen zien. Je woonadres is dan voor 100% gescheiden van je professionele activiteiten en onderneming, voor veel ondernemers een verademing.

Naast het feit dat je bij ons een virtueel adres kunt afnemen, bieden wij tevens de optie aan om bij ons op locatie te werken. Dit kan op hetzelfde adres dat je als zakelijk registratieadres gebruikt, maar je kunt ook op andere locaties werken, bijvoorbeeld in Rotterdam. In professionele setting op een zakelijke locatie werken heeft veel bijkomende voordelen voor ondernemers. Thuis werken is soms erg lastig, zeker als je geconcentreerd en gedurende een langere periode aan een opdracht of project moet werken. Thuis zijn veel afleidende factoren, zoals taken die je nog op moet pakken, gezinsleden die je aandacht vragen en spullen die om je heen aanwezig zijn. Bovendien heb je thuis niet echt de mogelijkheid, om met anderen over je onderneming en zaken in het algemeen te praten. Op een zogeheten coworking locatie heb je dat wel: daar komen juist alleen maar ondernemers werken, omdat ze ook liever niet thuis geïsoleerd zijn. Je kunt daardoor ontzettend veel leuke nieuwe contacten opdoen om je netwerk mee uit te breiden. De kans dat je daardoor meer opdrachten binnenhaalt, is groot, maar je kunt ook gebruik maken van je netwerk voor sociale contacten, om nieuwe bedrijven op te zetten en gewoon omdat je graag je ideeën met anderen bespreekt. Je bent zeker niet verplicht om met anderen samen te werken, maar het is wel een optie!

Easystart Office biedt professionele zakelijke adressen op prominente locaties

Zoals je kunt lezen, biedt een virtueel bedrijfsadres vele voordelen. Je geniet van een hogere mate van privacy, waardoor klanten je niet zomaar thuis kunnen opzoeken. Daarnaast is je werk beter gescheiden van je privéleven en dit brengt rust en het nodige overzicht met zich mee. Bovendien wordt een zakelijk bedrijfsadres als professioneel gezien, waardoor je bedrijf sneller in de markt te zetten is en anderen je serieus zullen nemen. Kortom: redenen genoeg om van deze simpele doch doeltreffende methode gebruik te maken, om je onderneming nog nét dat stapje verder te laten groeien. Easystart Office is al jaren succesvol operationeel, met een steeds groter wordende verzameling van professionele kantoorpanden in eigen beheer. Wij bieden meerdere zakelijke adressen aan in Rotterdam en Amsterdam, waar je tevens welkom bent om op locatie te komen werken. Iets dat wij ook geheel kosteloos aanbieden, is een proef dag of rondleiding op één van onze locaties. Een lid van ons enthousiaste team leidt je dan rond, waarbij je meteen kennis maakt met onze werkwijze en dienstverlening. Ben je geïnteresseerd in een zakelijk virtueel adres voor je bedrijf? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je graag verder.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu