Wat is de impact van een registratieadres voor uw bedrijf

september 12, 2022
Blaak 520 gebouw

Updated on 7 mei 2024

Heb je besloten dat zelfstandig ondernemerschap misschien iets voor jou is? Dan komt er aan het begin nogal wat op je af qua informatie. Zo dien je je bedrijf allereerst in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK), zodat je nieuwe zaak officieel geregistreerd wordt. Daarbij kun je kiezen uit tal van bedrijfsvormen, bijvoorbeeld een besloten vennootschap (BV) of een eenmanszaak. Lees je daarom goed in betreffende de verschillende rechtsvormen, want niet alle bedrijfsvormen hebben rechtspersoonlijkheid. Dit betekent, onder meer, dat je persoonlijk aansprakelijk kunt worden gesteld voor schulden die jij met je bedrijf maakt, als je bedrijf geen rechtspersoonlijkheid heeft. Nadat je dergelijke zaken voor jezelf hebt afgewogen, weet je beter waar je aan toe bent en kan je dus je bedrijf inschrijven. In dit artikel leggen we het belang uit van een zakelijk registratieadres, plus waar je zoal op moet letten.

Waarom dient je bedrijf geregistreerd te worden?

Elke eigenaar van een Nederlands bedrijf dient te kunnen bewijzen, dat het bedrijf ook daadwerkelijk in Nederland is gevestigd. Daarom dienen alle ondernemers hun bedrijf allereerst bij de KvK te registreren. Dit leidt er onder andere toe, dat je ook direct een btw-identificatienummer krijgt van de Belastingdienst. Je bent als ondernemer immers belastingplichtig in Nederland. Door je bedrijf te registreren, weet de Nederlandse staat waar je bent en wat je doet. Tijdens de registratie geef je ook zaken op zoals de core business en dagelijkse activiteiten van je bedrijf, welke worden gecategoriseerd met bepaalde codes. Sommige beroepen stellen bepaalde eisen aan de uitoefening ervan en dit wordt ook direct duidelijk tijdens het registratieproces.

Op welk adres kun je je bedrijf registreren?

Wanneer je eenmaal weet wat voor soort bedrijf je wilt opzetten en je bent ook bekend met de eisen die daar aan kleven, dan kun je in principe een afspraak maken bij de KvK. Je zult echter wel in overweging moeten nemen, waar je precies je bedrijf inschrijft. Veel ondernemers kiezen voor hun huisadres, omdat dit op het eerste gezicht de meest praktische optie lijkt. In de praktijk kan dit echter tegenvallen, bijvoorbeeld als je een beroep hebt waarbij je klanten ontvangt. Niet iedereen wil vreemde mensen over de vloer. Bovendien is het in sommige situaties ongewenst, dat mensen je adres weten, bijvoorbeeld binnen beroepen zoals psycholoog en deurwaarder.

In dergelijke gevallen kun je opteren een kantoorpand te huren, waar je klanten en derden kunt ontvangen. Dit kan jammer genoeg wel behoorlijk duur zijn, waardoor vooral veel startende ondernemers dit met geen mogelijkheid kunnen betalen. In dergelijke gevallen is een zakelijk registratieadres veruit de best passende optie. Er zijn inmiddels enkele bedrijven die deze service aanbieden, zoals Easystart Office. Je kunt er dan tevens voor kiezen om te flexwerken, indien jou dit interesseert. Door samen met andere ondernemers te werken op één locatie kun je nieuwe inspiratie opdoen voor je bedrijf, anderen leren kennen en flink netwerken. In de meeste gevallen is flexwerken echter een optie en kun je ook enkel een zakelijk registratieadres afnemen.

Wat is de beste optie voor jouw bedrijf?

Na het bovenstaande gelezen te hebben, is de kans groot dat je voor jezelf al redelijk duidelijk hebt wat je precies wilt met je bedrijf. Indien je baat hebt bij een zakelijke en professionele uitstraling, dan is een zakelijk registratieadres veruit de beste optie. Zoals we hierboven reeds hebben aangegeven, heeft dit ook positieve effecten op je privacy, aangezien klanten je niet zomaar thuis kunnen opzoeken. Voor een zakelijk registratieadres betaal je voorts aanzienlijk minder, dan voor een regulier kantoorpand. Je kunt in dat geval ook nog kiezen om te gaan flexwerken, waardoor je je bedrijf in rap tempo verder uit kunt bouwen.

Natuurlijk kun je ook gewoon je huisadres opgeven, bijvoorbeeld wanneer je geen klanten ontvangt. In de regel zijn de meeste ondernemers echter zeer tevreden met een zakelijk adres, omdat dit ook een zekere mate van vertrouwen en professionaliteit uitstraalt. Bij Easystart Office kun je kiezen uit diverse vestigingen verspreid door Amsterdam en Rotterdam. Deze twee steden genieten wereldwijde bekendheid, waardoor vooral buitenlandse ondernemers je veel sneller serieus zullen nemen als bedrijf, wanneer je je bedrijf in één van deze twee grote steden inschrijft.

Easystart Office biedt meerdere A-locaties voor het registreren van je bedrijf

Wil je graag dat jouw bedrijf professioneel en integer overkomt op anderen? Dan is een zakelijk registratieadres wat jij nodig hebt. Bij Easystart Office kun je kiezen uit meerdere pakketten per maand, afhankelijk van de exacte services die je wilt afnemen. Zo is er voor elke ondernemer een passende oplossing, beantwoordend aan jouw specifieke behoeften. Je kunt er ook voor kiezen om enkel een postadres af te nemen: in dat geval blijft het huidige adres van je bedrijf ook het registratieadres zoals bekend bij de KvK. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden, of kom je er zelf niet helemaal uit? Schroom dan zeker niet om contact op te nemen met het team van Easystart Office. Wij helpen je graag verder.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu