Welke diensten hoort een goede coworking locatie aan te bieden?

september 10, 2021

Updated on 19 februari 2024

Met de opkomst van thuiswerken, zijn tegelijkertijd ook veel coworking locaties geopend. Een groot aantal werknemers en ondernemers merkte gedurende de jaren op, dat thuis werken soms lastig kan zijn in verband met de vele vormen van afleiding waar men aan wordt blootgesteld. Daarom besluiten steeds meer buitenshuis te werken, op een afwijkende locatie indien geen standaard kantoorpand beschikbaar is. Dientengevolge is coworking behoorlijk populair geworden, aangezien dit ondernemers de kans biedt in rust en stilte te werken. Daarbovenop kun je als ondernemer ook anderen ontmoeten, met wie je in de toekomst allicht zaken kunt doen. Maar waar dient een goede coworking locatie eigenlijk aan te voldoen? Welke diensten en faciliteiten kun je verwachten op een coworking locatie? Daar zullen we in dit artikel uitgebreid op in gaan.

Wat heeft een ondernemer nodig om te werken?

Om te achterhalen welke diensten een coworking locatie aan zou moeten bieden, is het nodig om eerst te achterhalen, welke diensten een ondernemer eigenlijk nodig heeft. Uitgaand van een standaard kantoorpand, zijn er natuurlijk enkele basic zaken die nooit mogen ontbreken:

 • Een verstelbaar bureau met voldoende ruimte voor je spullen
 • Een verstelbare en ergonomisch verantwoorde bureaustoel
 • Een goed geventileerde ruimte op kamertemperatuur
 • Internettoegang
 • Kantoorbenodigdheden zoals kopieerapparatuur
 • Toegang tot water, koffie en thee
 • Een ruimte om te eten en een korte pauze te houden
 • Toiletfaciliteiten
 • Een afgesloten entree voor leden met toegangspas of keycard

Dit zijn de basiselementen, die in ieder geval aanwezig dienen te zijn. In veruit de meeste coworking spaces vind je deze faciliteiten ook gewoon, zodat je met een veilig gevoel aan de slag kunt gaan. Doordat een coworking space doorgaans is afgesloten voor niet-leden, kun je ook gemakkelijk je laptop laten staan als je bijvoorbeeld even de deur uit gaat. In een café of bibliotheek is dit al een stuk lastiger. Maar is dit alles dat je kunt verwachten? Of bieden sommige flexkantoren nog extra diensten aan?

Extra diensten en faciliteiten: welke toegevoegde waarde hebben deze?

Naast de standaardfaciliteiten zijn er nog tal van andere factoren, die bij kunnen dragen aan de kwaliteit van een coworking locatie. Immers; met een paar bureaus en wat apparatuur ben je er nog niet echt. Veruit de meeste mensen waarderen ook een gezellige sfeer en ambiance, iets dat kan worden bewerkstelligd door het interieur af te stemmen op de klanten. Ondernemers noemen vaak de volgende zaken, als het gaat om wensen met betrekking tot het interieur van een goede coworking locatie:

 • Planten en groene elementen op kantoor
 • Gebruik van kleur in plaats van saaie grijze meubelen
 • Meubels van kwalitatief mooie en sterke materialen
 • Veel raampartijen en natuurlijke lichtinval
 • Kunst of foto’s op de wanden
 • Meerdere plekken om met iemand te overleggen, zoals een bank of tafel
 • Voldoende goed licht om in te kunnen werken (vooral tijdens de wintermaanden)
 • Diverse soorten werkplekken, zoals stilteplekken

Indien een flexlocatie dergelijke faciliteiten aanbiedt, dan is de kans substantieel groter dat ondernemers juist voor deze locatie kiezen. Een sfeervolle werkplek heeft enorm veel invloed op je productiviteit, omdat het op een positieve manier je gemoedstoestand beïnvloed. Vooral planten hebben ruimschoots bewezen bij te dragen aan de mentale en emotionele gezondheid van medewerkers, omdat planten de lucht zuiveren en rust uitstralen. Het gebruik van kleuren is ook zeer belangrijk, omdat elke kleur een bepaalde invloed heeft op je gemoedstoestand. Een kantoor met veel rood zal activerend werken, terwijl groen en blauw juist kalmte uitstralen. Probeer voor jezelf van tevoren te bepalen welke factoren voor jou van belang zijn, voordat je een coworking locatie uitzoekt.

Diensten gericht op netwerken

Als laatste kunnen we nog extra diensten benoemen, die specifiek zijn gericht op sociale interactie tussen ondernemers. Sommige coworking spaces bieden dergelijke diensten aan, om het onderling contact tussen de leden te bevorderen. Je kunt denken aan initiatieven zoals netwerkbijeenkomsten, workshops, een ‘vrijmibo’, presentaties van leden en natuurlijk ook borrels rondom de feestdagen. Zulke evenementen kunnen het gevoel van saamhorigheid tevens vergroten, waardoor je niet meer het gevoel hebt met een stel vreemden te werken op dagelijkse basis. Of je dit op prijs stelt is natuurlijk geheel aan jou, niet iedere ondernemer wordt lid van een coworking space om te netwerken. Sommige mensen willen het liefst alleen en in stilte werken, dus het ligt erg aan je eigen voorkeuren.

Easystart Office biedt meerdere coworking locaties aan in Amsterdam en Rotterdam

Indien je op zoek bent naar een betaalbare doch gezellige flexlocatie op uitstekend bereikbare plekken, dan heeft Easystart Office jou alles te bieden waar je naar op zoek bent. Mooie en moderne kantoren, met veel natuurlijke lichtinval en een brede diversiteit aan leden/ondernemers. Je kunt bij ons gemakkelijk in stilte werken, maar het is ook prima mogelijk om met andere ondernemers aan tafel te gaan. Indien je interesse hebt in onze diensten, dan staat het je vrij een keer op proef te komen werken en te kijken, of het iets voor je is. Neem zeker eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze dienstverlening.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu