Hoe kunt u als zzp’er uw onderneming professionaliseren? Enkele tips op een rij

februari 23, 2019
Hoe kunt u als zzp’er uw onderneming professionaliseren? Enkele tips op een rij
Soms kan de groei van uw onderneming ineens het plafond bereiken. Misschien bent u enige tijd geleden gestart en ging het vanaf het begin snel, maar neemt het aantal nieuwe klanten de laatste tijd af? Of allicht bent u zelf een beetje in een sleur terecht gekomen? En meent u dat het tijd wordt om wat orde op zaken te scheppen? Dan zijn er gelukkig meer dan voldoende oplossingen. U kunt bijvoorbeeld re-branding overwegen. Of een verandering van werkomgeving, aangezien dit in veel gevallen bewezen stimulerend kan zijn voor uw motivatie. U kunt ook wat meer tijd besteden aan acquisitie, of uw bedrijfsadres veranderen naar een zakelijk adres. Een nieuw postadres voor uw bedrijf of een nieuw KvK vestigingsadres kan vaak wonderen doen voor het potentiële succes van uw onderneming. In dit artikel bieden wij in elke geval enkel handige tips aan, om uw bedrijf nieuw professioneel leven in te blazen!

1.     Heroverweeg uw imago

Onder uw imago valt eigenlijk alles, waarmee u naar buiten treedt. Uw logo, website en alle informatie die u via diverse mediakanalen deelt. Maar natuurlijk ook u als ondernemer. Daarom zijn er ook legio manieren om uw zakelijke imago en uitstraling te professionaliseren. Denk aan de volgende mogelijkheden:

  • Vernieuw uw logo
  • Ontwerp een nieuwe website
  • Maak extra bedrijfsaccounts aan op social media
  • Wijzig uw Naw-gegevens naar een zakelijk adres

De laatste optie heeft telkens weer bewezen invloed uitgeoefend op het succes van ondernemingen. Een zakelijk vestigingsadres, of zelfs enkel het vermelden van een zakelijk postadres op uw website versterkt het imago van uw bedrijf met een professionele uitstraling.

2.     Ga eens wat vaker de deur uit

Indien u vaak thuis werkzaam bent, dan is het absoluut aan te raden wat vaker op een afwijkende locatie te werken. Idealiter ergens waar ook andere ondernemers werken, zoals cafés, lunchrooms of een kantoorpand waar u kunt flexwerken. Vaak kunt u bij het wijzigen van uw KvK vestigingsadres of zakelijke postadres ook andere diensten afnemen zoals een flexplek. Bij Easystart Office bieden wij meerdere abonnementen, die u ook in staat stellen bij ons op locatie te werken en andere ondernemers te ontmoeten.

3.     Doe onderzoek naar uw concurrenten

Wilt u iets veranderen maar weet u nog niet precies wat? Kijk dan gewoon eens bij uw succesvolle concurrenten en let vooral op zaken die zij wel doen of aanbieden, waar u nog niet mee bent begonnen. Dit kan van alles zijn zoals een bepaalde dienst, of een verschil in locatie zoals het eerder genoemde zakelijke bedrijfsadres.

4.     Promoot uw bedrijf zo actief mogelijk

Promotie hoort ook bij het creëren van succes voor uw onderneming. Wanneer u uw vestigingsadres omzet naar een zakelijk inschrijfadres, dan is het strategisch slim om dan ook direct nieuw promotiemateriaal te maken met de nieuwe gegevens. Ook bij acquisitie kunt u hier handig gebruik van maken.

5.     Nodig uw klanten alleen uit op een zakelijke locatie

Een laatste tip is het belang van de manier waarop u over komt op uw klanten. Als u wel eens vergaderingen heeft, dan wegen de voordelen van een zakelijke locatie uiteraard op tegen een vergadering aan huis. Bij Easystart Office kunt u kiezen uit meerdere vergaderruimten waar u klanten kunt ontvangen. Samen met het nieuwe adres voor uw bedrijf én de flexplekken die wij aanbieden, kunt u uw onderneming in feite op een geheel nieuwe wijze drijven. Lees meer

En dat zal ongetwijfeld snel vruchten afwerpen. Benieuwd naar de best passende opties voor u? Kijk op de website, of neem contact met ons op voor persoonlijk advies om uw onderneming te professionaliseren en uw werkzaamheden weer leuk te maken!

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu