Uw bedrijf inschrijven op een postbus? De voor- en nadelen op een rij

februari 07, 2023
Uw bedrijf inschrijven op een postbus?

Updated on 7 mei 2024

Veel ondernemers kiezen er voor om in een zakelijk bedrijfsadres te investeren. Dit kan natuurlijk een kantoorpand zijn, maar indien uw bedrijf nog niet zo lang bestaat kan dit een te hoge kostenpost blijken. Daarom is men ooit op het idee gekomen, om een postbus te gebruiken voor dit specifieke doel.

U kunt als postadres dan de postbus gebruiken en zo vaak als u wilt uw post ophalen op locatie. Dit is onder meer goed voor de privacy gevoeligheid van uw onderneming, plus u scheidt op deze manier uw zakelijke en persoonlijke post. Wat veel ondernemers echter vergeten, is hun bedrijf ook bij de Kamer van Koophandel in te laten schrijven op het postbus adres. Maar is dit wel mogelijk?

Een postbus adres bij de KvK: hoe werkt dat?

Indien u wilt weten wat wel en niet mag bij de KvK, dan dient u allereerst het onderscheid te kennen tussen een vestigingsadres of een inschrijfadres en een postadres. Indien u een postbus huurt, dan kunt u dit zonder problemen als postadres gebruiken. Bij de KvK kunt u dit postbus adres ook gewoon vermelden als postadres.

Iets dat echter niet mogelijk is, betreft het inschrijven van uw onderneming op hetzelfde postbus adres. Elk inschrijfadres van iedere onderneming dient aan meerdere criteria te voldoen en een postbus adres voldoet hier helaas niet aan. U kunt dus wel het postadres gebruiken, maar anderen zien op de website van de KvK alsnog uw privé adres staan. En dit is precies wat veel ondernemers nu juist niet willen.

postbus inschrijven

Zijn er alternatieven voor het inschrijven van uw bedrijf op een ander adres dan uw privé adres?

Sinds mensen vaker thuis zijn gaan werken, zijn er de afgelopen jaren steeds meer handige opties ontstaan om uw privé adres beter af te schermen. Zo kunt u tegenwoordig ook kiezen voor het inschrijven van uw bedrijf op een virtueel adres in plaats van uw postadres. Een virtueel adres beantwoordt namelijk wel aan de vereisten van de KvK, waardoor u dit adres als postadres kunt gebruiken en tegelijkertijd als vestigingsadres.

U hoeft zich op deze manier geen zorgen te maken over derden die uw privé adres kunnen achterhalen, omdat u zowel op de website van de KvK als uw eigen media uw zakelijke adres kunt vermelden. Daarnaast bieden veel organisaties zoals Easystart Office veel extra diensten aan op een virtueel adres, zoals werkplekken en vergaderruimten.

De voor- en nadelen op een rij bedrijf inschrijven op een postbus

Wat gebeurt er met uw post op een virtueel adres?

Een ander groot voordeel van een virtueel adres is de mogelijkheid om uw post in te laten scannen. Bij een reguliere postbus moet u zelf fysiek continu uw zakelijke post ophalen, bij onze vestigingen hoeft dat niet meer. Wij zorgen er namelijk voor dat uw post netjes wordt bewaard en ook digitaal wordt gearchiveerd, zodat u altijd gemakkelijk toegang heeft tot uw administratie. Wij bieden diverse flexibele abonnementen die per maand opzegbaar zijn, u zit dus ook nog eens nooit ergens aan vast. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op onze website naar de tarieven, of laat het ons weten, indien u een keertje langs wilt komen.

inschrijving bedrijf postbus

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu