Een zakelijk registratieadres biedt vele voordelen voor starters

mei 23, 2022
Blaak 520 gebouw

Updated on 7 mei 2024

Ga je een eigen bedrijf starten? Dan is het verstandig om vast na te denken over het imago dat je uit wilt stralen met je zaak. Met de uitstraling die je beoogt, kan je bedrijf namelijk staan of vallen. Vrijwel alle ondernemers waarderen een bepaald vertrouwen en zakelijkheid, omdat dit aantoont dat jij als ondernemer betrouwbaar bent en je afspraken nakomt. Je zult dus moeten nadenken over zaken zoals:

  • Hoe noem ik mijn bedrijf?
  • Hoe wil ik dat mijn logo en huisstijl er uit zien?
  • Wat wil ik precies uitstralen met mijn bedrijf?
  • Waar wil ik mijn bedrijf vestigen?

Met name het laatste punt in de lijst is in dit artikel van belang: het registratieadres van je bedrijf. Dit heeft namelijk ook aardig wat invloed op de manier waarop andere ondernemers en klanten naar je kijken. Indien je een professionele eerste indruk wilt maken, dan is een zakelijk registratieadres veruit de best passende optie. Waarom? Dat lichten wij in dit artikel nader toe.

Wat is precies een registratieadres?

Het registratieadres van je bedrijf is niets anders, dan het adres waarop je je bedrijf fysiek vestigt. Wanneer je je bedrijf namelijk in gaat schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK), dan zal men aan je vragen op welk adres je bedrijf gevestigd moet worden. In de regel was dit doorgaans een huisadres of het adres van het kantoorpand dat je huurt, maar in het afgelopen decennium is er nogal wat veranderd. Zo huren steeds minder ondernemers een fysiek pand, maar besluiten daarentegen meer vrijheid in hun leven te incorporeren door te gaan flexwerken. Dit houdt in, dat je op meerdere locaties werkzaam kunt zijn. Vooral online ondernemers plukken de vruchten van deze mogelijkheid, omdat je in feite overal kunt werken als je een laptop hebt. Kortom: je hebt meerdere opties, maar welke optie is de beste?

Kiezen van een registratieadres: dit is handig om te weten

Wanneer je voor de keuze voor een registratieadres staat, dan zijn er een aantal factoren die je in overweging dient te nemen. Werk je het liefst thuis? Dan kan het inschrijven van je bedrijf op je huisadres als de meest aantrekkelijke optie klinken. Wanneer je geen klanten ontvangt is het ook een comfortabele optie, want je hoeft niet meer te reizen. Niettemin horen wij vaak van ondernemers, dat thuiswerken na een poosje als isolerend kan worden ervaren. Je komt geen nieuwe mensen meer tegen, kletst niet met collega’s op de gang en komt over het algemeen nog weinig mensen tegen. Dit kan aanleiding geven tot stagnatie en verveling. Daarbovenop kun je thuis vaak last ondervinden van afleiding, iets dat je dagelijkse businessactiviteiten zeker niet ten goede zal komen.

Wil je liever midden in de actie blijven en de mogelijkheid ervaren om te netwerken? Dan ben je meestal beter af door buiten de deur te gaan werken. Dit kan op publieke plaatsen zoals een bibliotheek of restaurant, maar je kunt er dus ook voor kiezen voor een coworking locatie. Het bijkomende voordeel van die keuze is, dat je je bedrijf ook meteen op het vestigingsadres van de coworking locatie kunt inschrijven. Zo profiteer je niet alleen van de gemakken en faciliteiten van een compleet ingericht kantoor, maar ook van de locatie van het kantoor. Dat wordt namelijk ook de locatie van jouw bedrijf, voor een gemakkelijk te betalen bedrag per maand.

De voordelen van een zakelijk registratieadres op een rij

Zoals we hierboven al hebben benoemd, straalt een zakelijk registratieadres professionaliteit en vertrouwen uit. Daarnaast kun je gebruik maken van kantoorfaciliteiten zoals een verstelbaar bureau en bijbehorende stoel, kopieer- en printapparatuur en allerhande aan kantoorpanden verwante zaken. Dit scheelt jou een investering, indien je anders thuis zou werken. Naast deze voordelen, kan ook genoemd worden dat je op een coworking locatie met vele andere ondernemers in contact komt. Dit betekent dat je gemakkelijk kunt socialiseren en netwerken, waardoor je vaak al snel op nieuwe innovatieve ideeën voor je bedrijf komt. Wanneer je thuis in je eentje werkt, dan ervaar je deze wisselwerking tussen mensen simpelweg niet. Voorts zijn de meeste goede coworking spaces goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, waardoor je snel op de locatie aanwezig kunt zijn. En: je kunt er ook klanten en partners ontvangen. Zoals je kunt zien, kent een zakelijk registratieadres derhalve enkel voordelen.

Wat kan Easystart Office voor jou en je bedrijf doen?

Easystart Office biedt diverse pakketten met diensten aan, die je redelijk zelf af kunt stemmen op de specifieke wensen en behoeften van jou en je bedrijf. Zo kun je je bedrijf laten registreren op één van onze mooie locaties in Amsterdam of Rotterdam: beide steden zijn zowel nationaal als internationaal fantastisch bereikbaar. Bovendien stralen deze wereldwijde bekendheid uit, waardoor internationale ondernemers sneller geneigd zijn jouw bedrijf serieus te nemen. Je kunt enkel kiezen voor een registratieadres, een postadres of een compleet coworking pakket. Wil je graag persoonlijk advies over de beste keuze voor jouw bedrijf? Neem dan eens contact met ons op, wij begeleiden je graag verder op je pad naar succes!

Klik hier voor meer informatie over een zakelijk registratieadres.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu