Hoe kun je als ondernemer je bedrijf verder professionaliseren?

april 16, 2024
A business address for your company

Updated on 7 mei 2024

Ben je een reeds gevestigde ondernemer en lopen je zaken in feite goed? Maar ben je alsnog op zoek naar manieren om je succes verder uit te breiden? Of ben je pas gestart en zoek je naar mogelijkheden om jezelf op de kaart te zetten? Dan is het een goed idee, om te overwegen je bedrijf op diverse manieren te professionaliseren en sterker te positioneren in de markt. Als starter geldt dit natuurlijk al wanneer je je bedrijf opricht, maar reeds bestaande ondernemers kunnen ook een hoop zaken regelen, om sterker en weerbaarder te worden en meer klanten aan te trekken. Je zou denken dat het om dure en ingewikkelde investeringen gaat, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn diverse slimme tips en trucs, om je bedrijf een professionele oppepper te geven, zonder dat je grote bedragen uit hoeft te geven. Een zakelijk registratieadres is één van deze methode, maar we zullen meerdere ideeën aan je voorleggen in dit artikel om je onderneming een professionele uitstraling te geven. Daarnaast leggen we ook uit, waarom professionaliteit een zeer belangrijke factor is binnen het bedrijfsleven.

Waarom professionaliteit een belangrijk element van elke succesvolle onderneming is

De definitie van professionaliteit omhelst synoniemen zoals bekwaam, beroeps, beroepsmatig, handwerkmatig, niet amateuristisch en vakkundig.[1] De Van Dale omschrijft het onder meer als: “(als) van een vakman: een professionele aanpak”.[2] Zoals je kunt zien, betekent het voornamelijk dat je ergens goed en ervaren in bent, waardoor anderen het vertrouwen in je kunnen hebben, dat je hun klus goed klaart. Vertrouwen is enorm belangrijk, maar met name in de zakenwereld is dit buitengewoon merkbaar. Veel ondernemers zijn letterlijk op elkaar aangewezen, zoals in een supply chain. Wanneer één schakel in de ketting mank blijkt te zijn, dan lijdt de rest er onder. Dientengevolge worden beloften in de zakenwereld altijd nagekomen, anders hangen er zware consequenties aan. Daarom is het ook van groot belang, dat jouw bedrijf integriteit en vertrouwen uitstraalt en dit bereik je voor een deel met een professionele uitstraling. Daarnaast moet je natuurlijk ook gewoon doen wat je belooft. We zullen nu een aantal zaken uiteen zetten, die van invloed zijn op de professionaliteit van je bedrijf.

Een sterk merk en logo

Het eerste dat alle anderen van je bedrijf zien, is je (merk)naam en het logo. Hier zul je dus wel even aandacht aan moeten besteden, wil je een beetje zakelijk overkomen. Tegenwoordig kun je op enorm veel verschillende manieren een logo bedenken en ontwerpen. Als je een beetje handig bent met digitale artwork en de bijbehorende programma’s zoals Adobe Illustrator en Photoshop, dan is het absoluut mogelijk om geheel zelf je huisstijl te ontwikkelen. Je kunt natuurlijk een beetje inspiratie afkijken van reeds gevestigde en succesvolle ondernemers, maar kijk uit dat je niet zomaar iets kopieert. Dit kan je veel geld kosten en imagoschade opleveren. Wanneer je niet echt artistiek bent aangelegd, dan kun je ook een marketingbureau inschakelen, of een freelancer zoeken die een mooi logo voor je kan ontwerpen. Op platforms zoals Fiverr.com en Upwork.com kun je een gigantische hoeveelheid aan getalenteerde professionals vinden, die veelal voor een betaalbare prijs iets moois voor je kunnen maken. In beide gevallen ben je dan in ieder geval voorzien van een mooie huisstijl.

Een duidelijke website afgepitst op je doelgroep

Nadat je je logo hebt ontworpen, is vrijwel direct ook je website aan de beurt. Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer om het hebben van een website heen, aangezien alles via internet gaat. Indien je een fraai logo hebt gemaakt of laten maken, dan is het verstandig om je website hier als het ware ‘omheen te bouwen’. Kies dus bijvoorbeeld eenzelfde lettertype en kleurschakeringen die bij je logo passen. De teksten voor je website kun je zelf schrijven, als je hier enige aanleg voor hebt. Ook in dit geval kun je bijvoorbeeld even bij je concurrentie kijken, om te zien hoe zij één en ander hebben ingedeeld. Maar kopieer wederom niets, want plagiaat is uit den boze. Ben je niet zo handig in de schrijfkunst? Dan kun je ook hiervoor een professional inhuren. Kijk dan gerust rond naar freelancers, want bij een reeds gevestigd tekstbureau zit je behoorlijk aan de prijs. Je kunt natuurlijk ook iemand uit je kennissen- en vriendenkring vragen, om teksten voor je op te stellen. Met goede basisteksten trek je veel sneller kwalitatief goede klanten aan. Ondernemers letten namelijk op taalgebruik en uitstraling: hoe beter, hoe professioneler je overkomt.

Altijd duidelijk en concreet communiceren

Wanneer al je media eenmaal af is, dan komen de dagelijkse werkzaamheden in het vizier. Je website en logo zullen ongetwijfeld klanten aantrekken. Het is ongelofelijk belangrijk, vooral tijdens de start en beginfase van je onderneming, dat je altijd helder en duidelijk communiceert en altijd je beloften nakomt. Klanten kunnen namelijk heel gemakkelijk naar een concurrent overstappen, waardoor jij omzet kwijt bent. Wanneer je echter je werk goed doet en helder bent in je communicatie, dan is de kans erg groot dat je vaste klanten ervoor terugkrijgt. Zo ben je verzekerd van een stabiele bron van inkomsten. Ook niet onbelangrijk: vaste klanten zullen je sneller doorverwijzen naar andere potentiële klanten. Ook al leven we in een technologisch geavanceerde wereld, onderschat de potentie van mond-tot-mondreclame niet. Dat bestaat namelijk nog steeds. Je woord houden en je werk goed doen betekent dus in feite gratis positieve reclame voor je bedrijf.

Probeer je klanten te ontvangen op een zakelijke locatie

Ontvang je op regelmatige basis klanten voor je bedrijf? Dan is het ten zeerste aan te raden, om ervoor te zorgen dat je ze op een professionele locatie kunt ontvangen. Indien je vanuit huis werkt, dan is het een goed idee als je één specifieke ruimte in huis speciaal voor je werk inricht. Dit is trouwens niet alleen van belang wanneer je klanten en derden ontvangt, maar ook voor je eigen concentratie. Wanneer je samen met je gezin aan het werk bent in één ruimte, dan loop je al gauw tegen extreme afleiding aan die je tijdens je werkzaamheden erg kan storen. Zorg dus voor een afgesloten ruimte, die je op een wijze passend bij je beroepskeuze inricht. Ben je bijvoorbeeld kapper of schoonheidsspecialiste? Zorg dan voor je juiste apparatuur en wees streng voor jezelf als het gaat om hygiëne. Wil je liever geen mensen aan huis ontvangen? Dan is het de moeite waard, om een zakelijk adres voor je bedrijf te realiseren. Een heel pand huren is alleen handig, wanneer je ook personeel in dienst besluit te nemen. In alle andere gevallen is het verstandig, ome en verzamelgebouw te zoeken, waar ondernemers zich kunnen vestigen. Dit kan gaan om een coworking locatie, maar er zijn ook panden die geheel zelfstandige units verhuren met eigen entree. Indien je een beroep uitoefent waarbij je klanten voor het één of ander behandelt, dan is deze privacy van essentieel belang. Kijk dus zeker rond in je buurt, of overweeg om je bedrijf in een grote stad te vestigen. Je zult dan wel dagelijks moeten reizen, maar de kans is zeer groot dat je veel meer klanten aan zult trekken. Daarbovenop oogt een grote stad professioneler, in vergelijking met bijvoorbeeld een klein dorpje.

Een zakelijk registratieadres maakt enorm veel verschil

Heb je geen behoefte aan een (externe) kantoorruimte, omdat je thuis prima kunt werken? Dan is het alsnog een goed idee, om een zakelijk registratieadres te overwegen. Thuis werken kan heerlijk comfortabel zijn, maar het is niet altijd wenselijk, dat derden je huisadres weten. Zeker in beroepen zoals psychologie en deurwaarders is anonimiteit een must. Daarnaast heb je allicht geen mogelijkheid, om mensen thuis te ontvangen. Aan een zakelijk registratieadres kun je vaak coworking koppelen, zodat je klanten op een externe locatie kunt ontvangen. Voorts biedt een zakelijk registratieadres het voordeel, dat je zakelijke en privépost wordt gescheiden. Dan houd je veel beter overzicht op je administratie. De meest genoemde reden om een zakelijk registratieadres te nemen, is echter het feit dat je bedrijf dat direct professioneler oogt. Dit is te wijten aan het argument dat we in de vorige alinea reeds hebben gepresenteerd: een grote stad is nu eenmaal veel bekender, dan een klein dorp. Op deze manier kun je ook internationale markten aanboren, hetgeen je klantenbestand al snel kan laten stijgen.

Bij Easystart Office kun je terecht voor een zakelijk registratieadres en flexwerkplekken

Wil je graag je bedrijf naar een hoger level tillen, maar heb je geen enorme bedragen om te investeren? Dan is een zakelijk registratieadres zo’n beetje het beste dat je kunt overwegen. Deze handeling is zo uitgevoerd, je bent er dus niet uitzonderlijk veel tijd aan kwijt. Je dient enkel de Kamer van Koophandel te informeren over de wijziging. Let er dan ook op, dat je een bedrijf uitzoekt dat legaal registratieadressen aanbiedt. Easystart Office is al jaren actief binnen deze markt, derhalve kun je op onze dienstverlening vertrouwen. Indien je tevens graag met andere ondernemers samen wilt werken op een prettige locatie, dan kun je ook bij ons terecht voor flexwerkplekken. Uiteraard beschikken we ook over meerdere vergaderzalen, verspreid over diverse locaties in Amsterdam en Rotterdam. Op die manier kun je met een gerust hart klanten ontvangen, op een professionele office locatie midden in de stad. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan zeker eens contact op met het team van Easystart Office en wij vertellen je graag meer over onze diensten en mogelijkheden. Je kunt ook direct een flexibel abonnement afsluiten, dat je maandelijks weer op kunt zeggen. Zo zit je nooit lang ergens aan vast, wanneer je de dienst niet meer nodig hebt.


[1] https://www.encyclo.nl/begrip/professioneel

[2] https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/professioneel

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu