Marketingtips voor de startende ondernemer

februari 04, 2021
Marketingtips voor de startende ondernemer

Updated on 19 februari 2024

Je droomt al jaren van een eigen bedrijf en je staat aan de vooravond om deze droom in vervulling te laten gaan. Nu is de gang naar de Kamer van Koophandel om de inschrijving in het Handelsregister te regelen vrij eenvoudig. Wat minder eenvoudig is, is een product of dienst bedenken waar de markt behoefte aan heeft, je doelgroep bepalen en bereiken en de eerste omzet draaien. Hoe zet je nu een merk op de markt en waar moet je in beginsel verder op letten?


De juiste keuzes

Kijk goed naar welk product of welke dienst je op de markt brengt. Je kunt heel erg achter een bepaald idee staan, maar als er op iedere straathoek een bedrijf is gevestigd die hetzelfde aanbiedt, dan wordt het lastig je te onderscheiden. Doe dus onderzoek. Peil bij je doelgroep in welke mate ze op jouw product of dienst zitten te wachten. Zorg voor een goede identiteit. Je biedt een product of dienst aan, maar waarom hebben mensen dat nodig? Welke behoefte vervult het of welk probleem lost het op? Je doelgroep moet weten waarom ze datgene wat jij aanbiedt nodig hebben, het is immers de oplossing voor hun probleem. Vat je identiteit zo kort mogelijk samen. Je zet je merk op de kaart, branding, en uit dit dan ook. Zorg dat zoveel mogelijk mensen regelmatig met je bedrijf en je goederen of diensten in aanraking komen. Zet hiervoor bijvoorbeeld social media in en vraag je vrienden en kennissen je berichten zoveel mogelijk te delen. In het verlengde van social media let je ook goed op het plaatsen van content. Content dient waardevol en van goede kwaliteit te zijn. Door kwalitatief goede stukken te plaatsen ontstaat er interactie met je volgers en zullen ook anderen het sneller oppikken.


Een professionele uitstraling

In het tijdperk waar phishing aan de orde van de dag is, vinden mensen veiligheid extra belangrijk. Het is voor jou als ondernemer dan ook essentieel een betrouwbare uitstraling te hebben. Die betrouwbare uitstraling haal je uit een zakelijk registratieadres. Easystart Office biedt je een door het KvK erkend inschrijfadres. Dit geeft je een zeer professionele uitstraling en vooral een voorsprong op de concurrentie die hier niet mee werkt. Easystart Office biedt overigens ook een virtueel kantoor waarbij we indien gewenst de post bewaren en door kunnen sturen. Onze juristen stellen de contracten op waardoor ze aan alle door de KvK voorwaarden voldoen. Klanten gaan sneller in zee wanneer je een professionele uitstraling hebt. Laat bijvoorbeeld ook een logo en huisstijl ontwikkelen die in iedere uiting naar voren komt. 


Fouten maken

Heb je nog niet eerder een onderneming gehad, dan zal je al snel ontdekken dat het een compleet avontuur is. Het gaat met vallen en opstaan. Dat geeft helemaal niets, zolang je maar van je fouten leert.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu