Nog nooit een coworking locatie van binnen gezien? Dit zijn vast 10 redenen om flexwerken uit te proberen

december 07, 2022

Updated on 19 februari 2024

In de afgelopen jaren is de manier waarop we werken enorm geflexibiliseerd. Werknemers werken vaak zo’n 50% of meer thuis, waardoor het steeds rustiger wordt in reguliere kantoorpanden. Thuis werken is een enorm keerpunt in de geschiedenis van een kantoorbaan, want de manier waarop we met zijn allen met werk omgaan is hierdoor in één klap gekenterd. Hoewel veruit de meeste werknemers en ondernemers thuis werken kunnen waarderen, merken veel mensen ook op, dat thuis werken enigszins isolerend kan uitpakken. Daarom is er ook een opkomst van zogeheten flexkantoren op te merken, waar je als ondernemer alsnog terecht kunt om sociale contacten op te doen. Maar coworking biedt veel meer, dan alleen sociale contacten! Lees snel verder voor alle voordelen die coworking jou en je bedrijf kan bieden, indien je het een keer uitprobeert.

1.     Een professionele uitstraling voor je bedrijf

Eén van de meest genoemde redenen om te flexwerken, is omdat je tevens de mogelijkheid hebt je bedrijf op een zakelijk adres te registreren. In plaats van je woonadres, wordt dan het adres van de coworking space aangeduid op al je zakelijke correspondentie. Dit straalt een zekere mate van professionaliteit uit naar je klanten en zakelijke contacten. Daarbovenop heb je op veruit de meeste coworking locaties vergaderzalen, waardoor je klanten en businesspartners ook meteen daar kunt uitnodigen. Het geeft sommige ondernemers een onbestemd gevoel om zomaar een huisadres op te geven, op deze manier los je ook dat probleem op.

2.     Een gevoel van comfort

Een flexwerk locatie is over het algemeen ingericht zoals een normale kantoorruimte. Dit betekent, dat je in feite van alle gemakken bent voorzien. Denk aan zaken zoals verstelbare bureaus en stoelen, kopieer- en printapparatuur, internet, koffie en thee en gezamenlijke ruimten. Thuis heb je toch al gauw afleiding, terwijl je op zo’n plek gemakkelijker geconcentreerd kunt werken en socializen met mede-ondernemers.

3.     Structuur in je dagelijkse leven

Een nadeel dat vaak wordt genoemd inherent aan thuiswerken, is het feit dat ondernemers door afleiding of gewoonte niet zoveel structuur meer hebben in hun leven. Soms sta je om 7 uur op, andere dagen pas om 9 uur. Het kan vaak gebeuren dat je jezelf voorneemt om op een bepaald tijdstip te gaan werken, maar dan toch te maken krijgt met diverse intermezzo’s. Een rekening die in de bus valt bijvoorbeeld, of een telefoontje voor een gezinslid – het leidt continu af van je dagelijkse businessactiviteiten. Op een coworking locatie is iedereen aan het werk, net zoals op kantoor. Je zult dan veel eerder geneigd zijn weer vaste werktijden te hanteren, hetgeen je bedrijf zeker ten goede komt.

4.     Nieuwe sociale contacten

Ondernemers drijven hun zaak weliswaar alleen, maar hebben (net als alle andere mensen) ook behoefte aan persoonlijke contacten. Het isolerende aspect van thuiswerken kan er soms hard inhakken, omdat je vrijwel geen mogelijkheden tot fysiek en direct contact meer hebt met collega-ondernemers. Wanneer je gaat flexwerken, dan ontmoet je vrijwel meteen andere mensen. En of je nu vrienden wordt, zakelijke partners of helemaal niks: je hebt in ieder geval dagelijks de mogelijkheid om je sociale kring uit te breiden. Uiteindelijk zal dat alleen maar in je voordeel werken!

5.     Mogelijkheid tot netwerken

Naast het bovengenoemde feit aangaande het uitbreiden van je sociale kring, vloeit hier ook de mogelijkheid tot netwerken uit voort. Met veel sociale contacten is de kans zeer groot, dat je opdrachten binnenhaalt, of wordt aanbevolen door een ondernemer met wie je soms samenwerkt op locatie. Het kan ook gebeuren dat je iemand ontmoet, met wie je een nieuw bedrijf op wilt zetten. Het ligt er eigenlijk maar net aan, hoe groot je ambities zijn en wat je ervoor over hebt om je ambities en doelen ook daadwerkelijk te behalen. Niettemin is coworking absoluut een opstap naar potentieel groter succes voor je business.

6.     Goed bereikbare locaties

In tegenstelling tot een werkplek aan huis, liggen de meeste coworking locaties doorgaans in goed bereikbare stedelijke gebieden. Indien je zelf in een stad woont, dan maakt dit gegeven niet zo heel veel uit. Woon je echter in een dorp, of buiten de randstad? Dan kan het voor jou absoluut een goed idee zijn, om soms toch de trein of auto te pakken en in de stad te gaan werken. Niet alleen kun je daardoor je eigen horizon en netwerk verbreden, maar je maakt het ook veel makkelijker voor je klanten en businesspartners om met jou af te spreken. De meeste flexkantoren bieden volop ruimte aan vergaderingen en bijeenkomsten, je hoeft enkel van tevoren aan te geven dat je een zaal wilt reserveren. Dit staat veel netter, plus je klanten hoeven minder lang te reizen. Nog een pluspunt voor jou: in je pauze kun je genieten van alle leuke dingen die een stad te bieden heeft! Easystart Office heeft vestigingen in zowel Rotterdam als Amsterdam: steden met een enorme hoeveelheid aan bezienswaardigheden en interessante activiteiten.

7.     Inspirerende werkomgeving

Thuis werken kan op termijn relatief saai worden. Daarom is het verstandig, om zo nu en dan de dagelijkse sleur te doorbreken en een andere werkomgeving op te zoeken. Sleur kan funest zijn voor ondernemers, omdat het je creatieve capaciteiten aanzienlijk beperkt. Wanneer je op een andere locatie gaat werken, dan stap je automatisch uit je comfortzone, waardoor je open staat voor nieuwe inspiratie en indrukken. Ondernemingen zijn dynamisch en flexibel van aard, niet statisch en star – dan kun je immers niet meegroeien met de markt en nieuwe ontwikkelingen. Dus doe jezelf een lol en zoek het avontuur op, want het kan alleen maar positief bijdragen aan de groei van je bedrijf.

8.     Mogelijkheid te leren van andere ondernemers

Een laatste (maar zeker niet onbelangrijke) factor die meespeelt, is de mogelijkheid anderen te ontmoeten die je kunnen helpen en steunen met je onderneming. Soms loop je allicht wat vast op zaken, waardoor je niet meer weet hoe je verder moet gaan. Wanneer je echter ervaren ondernemers kent, dan is de kans aanwezig dat ze reeds jouw probleem met succes hebben opgelost. Door advies in te winnen, kun je op die manier je bedrijf weer een stap hoger richting je doel tillen. Daarbovenop vinden de meeste mensen het oprecht leuk wanneer je hun advies vraagt, dus schroom vooral nooit dat ook te doen.

Easystart Office biedt meerdere moderne coworking locaties in Amsterdam en Rotterdam

Ben je enthousiast geworden door alle mogelijkheden die flexwerken jou kan bieden? Kom dan zeker eens kijken op één van onze locaties in Amsterdam of Rotterdam. Onze coworking spaces zijn van alle moderne gemakken en faciliteiten voorzien, daarnaast kun je er ook voor kiezen je bedrijf bij ons te registreren. Indien je graag je huisadres als bedrijfsadres behoudt, dan kun je tevens kiezen voor een postadres. Al je zakelijk post wordt dan gescand, zodat je het handig op één plek kunt terugvinden. Je kunt bij ons ook terecht indien je graag in stilte wilt werken, er is keuze genoeg qua werkplekken. Ook bieden wij meerdere vergaderzalen wanneer je klanten wilt ontvangen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust eens contact op met ons team voor meer informatie omtrent onze dienstverlening.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu