Werken op een toplocatie als ondernemer: zo regel je dat

april 22, 2023
A flex office in Rotterdam for entrepreneurs and self-employed creatives

Wil je graag eens iets nieuws proberen met je bedrijf? Dan is een werklocatie in een grote stad een ontzettend lucratief idee om eens te ontdekken. Vooral als je vaak thuis werkt, kan een verandering van omgeving je een flinke boost geven. En tegenwoordig is het helemaal niet zo ingewikkeld meer, om een werkplek te vinden te midden van de drukte! Je hoeft geen kantoorpand meer te huren, als je op een prominente locatie werkzaam wilt zijn. Easystart Office biedt bijvoorbeeld moderne werkplekken in Amsterdam en Rotterdam aan, die voorzien zijn van alle moderne faciliteiten. Je kunt er geheel zelf voor kiezen op welke dagen en tijden je komt werken, dit kan zowel op drukke tijden, als buiten de reguliere werktijden. Zo kun je ook een dag geconcentreerd werken aan een project of opdracht, zonder dat je door anderen wordt gestoord in je werkzaamheden. Wil je graag meer weten over coworking? Lees dan snel verder, wij vertellen je meteen hoe je een nieuwe werkplek voor jezelf kunt realiseren als ondernemer en welke voordelen dit voor jou en je bedrijf kan hebben.

Een nieuwe manier van werken

Coworking is eigenlijk een relatief nieuw fenomeen binnen de ondernemerswereld. Voor werknemers is dit natuurlijk juist niet zo, want mensen met een (vaste) baan werken al sinds jaar en dag op dezelfde locatie. Dit bevordert immers teamwork, het is gemakkelijker om gezamenlijk overleg te voeren en alle werkzaamheden vinden geconcentreerd op één vaste locatie plaats. Dit was voor ondernemers helemaal niet vanzelfsprekend, aangezien iedere ondernemer met zijn of haar eigen bedrijf en ideeën bezig is, waardoor samenwerken op een locatie niet direct als nuttig werd gezien. Sinds de komst van thuiswerken, hebben er echter enorme veranderingen plaatsgevonden op dit gebied. Doordat vooral werknemers meer thuis zijn gaan werken, is de scheiding tussen enerzijds werknemers en anderzijds ondernemers enigszins vervaagd. Ondernemers merkten eigenlijk, dat het soms lastig kan zijn om altijd in je eentje aan het werk te zijn. Een club mensen om je heen kan erg motiverend werken, daarom zijn er ook steeds smeer ondernemers te vinden op gezamenlijke werklocaties. Hoewel ondernemers voor zichzelf werken, is vooral het sociale component van flexwerken doorslaggevend gebleken. Door structureel met andere individuen in een ruimte te werken, is er meer plek voor samenwerking, nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen.

Stel je bijvoorbeeld het volgende voor: je bent net een nieuwe onderneming gestart, maar hebt nog wat moeite met bepaalde randwerkzaamheden, zoals je boekhouding en het inplannen van je werk. Thuis heb je veel last van afleiding, zoals kinderen die continu aandacht nodig hebben, huishoudelijke taken die nog moeten gebeuren en persoonlijke kwesties die spelen. Je gaat daarom een keer coworking uitproberen. Tijdens de eerste paar dagen werken kom je meerdere ondernemers tegen, waaronder een goede boekhouder met uitstekende recensies op internet. Je besluit je boekhouding aan deze persoon uit te besteden, waardoor dat probleem in ieder geval van de baan is. Bovendien leer je van een andere ondernemer, hoe je het beste je werktijden in kan plannen. Ook heb je geen last meer van alle afleidende factoren om je heen, die je normaliter thuis ervaart. Daardoor merk je dat je vele malen productiever bent, dan thuis het geval zou zijn geweest. Je hebt dus oplossingen gevonden, die je thuis niet zou hebben gevonden. Naast het feit dat coworking erg gezellig kan zijn, heeft het dus wel degelijk praktisch nut voor ondernemers. Je merkt dat je je bedrijf veel vlotter kunt runnen, dit brengt natuurlijk ook meer omzet met zich mee in een kortere periode: precies wat je als ondernemer wilt bereiken.

Wat zijn andere voordelen van coworking voor ondernemers?

Zoals je hierboven kunt lezen, kan coworking je veel tijd en moeite besparen. Daarnaast dien je het sociale aspect ook zeker niet te vergeten. Door tijd met anderen te spenderen, kun je veel nieuwe sociale contacten opdoen, die van meerwaarde kunnen zijn voor jou en je bedrijf. Dit kan resulteren in nieuwe vriendschappen, maar ook in een groei van het aantal opdrachten en projecten dat je met je bedrijf binnensleept. Op de lange termijn is dit ontzettend motiverend, want als je resultaten kunt behalen met je zaak, dan voel je je beter in staat om harder en meer efficiënt te werken. Mensen horen elkaar ook vooruit te helpen: dat is de meerwaarde van netwerken en teamwork. Bovendien is coworking ook op meerdere fronten praktisch. Zo kun je klanten en derden ontvangen op een coworking locatie, die je normaliter thuis zou moeten ontvangen. Ook speelt professionaliteit een grote rol, want een bedrijf dat gevestigd is in een grote stad, wordt eerder serieus genomen dan een bedrijf in een klein dorp. Voorts geniet je van extra diensten, zoals het feit dat je post digitaal wordt gescand en bewaard. Zo kun je werk en privé veel beter gescheiden houden, hetgeen goed is voor je algemene overzicht. Kortom: redenen genoeg om coworking eens uit te proberen, als je je grotere en beter te reguleren successen wilt behalen met je bedrijf.

Easystart Office biedt meerdere coworking opties aan op goed bereikbare locaties

Woon je in de buurt van Amsterdam of Rotterdam? Dan nodigen wij je graag eens uit, om bij ons langs te komen. We kunnen je rondleiden op één van onze locaties, of je kunt een dag op proef komen werken. Dit kan trouwens op verschillende locaties, want misschien sluit de ene locatie beter aan bij jouw wensen en behoeften als ondernemer, dan een andere locatie. Ook leggen wij je graag uit hoe onze dienstverlening precies in elkaar steekt en van welke faciliteiten je precies gebruik kunt maken. Vele ondernemers zijn je reeds voorgegaan en werken al jaren structureel bij ons. Sommigen komen slechts een dag per week, terwijl anderen het liefst elke dag op onze locaties werkzaam zijn. Als ondernemer maak je dit natuurlijk ook geheel zelf uit, want niemand vertelt jou hoe en waar je moet werken! Maak daarom zeker eens een vrijblijvende afspraak, dan kun je meteen aan de slag. Wij reageren meestal binnen enkele werkdagen, zodat je weet wat je van ons kunt verwachten.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu