Een ‘vrijmibo’ organiseren op een flexkantoor: hoe doe je dat?

mei 04, 2024
Belangrijke stappen voor de beginnende ondernemer

Ben je ondernemer en werk je zo nu en dan buiten de deur? Bijvoorbeeld op een flexkantoor of coworking locatie? Dan weet je vast al hoeveel voordelen dit heeft voor jou als bedrijfseigenaar. Zo kun je interessante nieuwe contacten opdoen, om je netwerk mee uit te breiden. Je kunt in stilte werken, of juist met een gezellige groep mensen. Je hebt alle faciliteiten die een goed ingericht kantoorpand biedt binnen handbereik, terwijl je slechts een fractie van de kosten betaalt die je normaliter kwijt zou zijn geweest aan de huur van een geheel kantoorpand. Daarnaast bevinden de meeste coworking locaties zich in de binnenstad, waardoor je toegang hebt tot allerhande vormen van cultuur en vermaak. En, ook niet onbelangrijk: klanten en anderen in je netwerk kunnen je uitstekend bereiken, wanneer dat nodig blijkt te zijn. Kortom, flexwerken heeft enorm veel voordelen voor ondernemers. Het is met name uitermate handig, om je uit een sociaal isolement te halen. In dit artikel gaan we wat dieper in op het nut van een goed netwerk en hoe je een gezellige bijeenkomst kunt organiseren, met je mede-ondernemers, waar jullie allemaal iets aan hebben.

Wat zijn flexkantoren precies?

Om te beginnen, is het allicht handig indien we uitleggen wat precies een flexkantoor of coworking locatie is. Het begrip zelf verwijst in feite naar een model, waarin er werkplekken worden gerealiseerd en ingericht op basis van (potentiële) behoeften van de gebruikers ervan. Het doel omhelst de werkomgeving zo ergonomisch, comfortabel en prettig mogelijk te maken, opdat de mensen die er werken dit met plezier doen. Dit bevordert vanzelfsprekend de prestaties en het energieniveau. Wanneer je werkomgeving comfortabel en inspirerend is, dan is het veel makkelijker om geconcentreerd en doelgericht aan de slag te gaan met je dagelijkse activiteiten. Vooral ergonomie speelt een grote rol. Veel ondernemers werken vanuit huis in slechte zitposities, waardoor ze nadien last kunnen krijgen van een grote hoeveelheid lichamelijke klachten. Op een goed flexkantoor heb je in ieder geval geen last van dit probleem, want het bedrijfsdoel van een dergelijke onderneming is immers ergonomie en comfortabele werkplekken. Bij Easystart Office wordt uiteraard ook voorzien in geheel verstelbare bureaus en stoelen, waardoor je je werkplek precies aan je zithouding kunt aanpassen.

Naast het feit dat je comfortabel en ergonomisch kunt werken, bieden flexkantoren ook het nodige stukje sociale contacten. Thuis werken kan op termijn dodelijk saai worden, totdat je het gevoel hebt dat de muren op je af komen. Of je wordt continu afgeleid, bijvoorbeeld door de televisie of familieleden. In zulke gevallen is het werken op een professionele kantoorlocatie een veel beter idee, omdat de andere aanwezigen (net als jij) ook serieus met hun werk bezig zijn. Vaak ontaardt flexwerken dan ook in nuttige en leuke sociale contacten, nieuwe zakenpartners, nieuwe klanten en soms zelfs het vinden van een investeerder. Het sociale component is voor veel ondernemers een fijne afwisseling, omdat ondernemerschap nu eenmaal eenzamer is dan werknemerschap. Zo kun je je toch iets meer verbonden voelen met anderen, zonder dat je je bedrijf hoeft op te geven.

Hoe maak je het extra gezellig op een flexkantoor?

Indien je enkel flexwerkt om je werk gedaan te krijgen, dan is dit artikel allicht niet zo interessant voor jou. Veruit de meeste ondernemers die op een flexlocatie komen werken, zijn tevens geïnteresseerd in nevenactiviteiten, zoals:

  • Workshops
  • Symposia
  • Cursussen
  • Thematische bijeenkomsten
  • (Zakelijke) borrels

Zulke activiteiten maken het namelijk extra gemakkelijk voor ondernemers, om het contact met elkaar op te zoeken en te bevorderen. Niet zelden vind je net de persoon die je kan helpen met een zakelijk probleem, of gewoon iemand die nuttige tips voor je heeft. Indien je op een flexkantoor werkt en een keer zelf iets dergelijks wilt verzinnen, dan kan het nuttig zijn om eens met de eigenaar van de coworking space te praten over de mogelijkheden. Zorg er dan wel voor, dat je goede en gefundeerde ideeën hebt waarmee je iedereen kunt betrekken bij je plannen. We zullen nu een aantal tips geven, om van je bijeenkomst een succes te maken.

Tips voor het organiseren van activiteiten

Wil je je collega-ondernemers eens leren kennen tijdens een gezellige bijeenkomst? Dan is het raadzaam, om allereerst toestemming te vragen aan de beheerder of eigenaar van het flexkantoor, indien je de activiteit binnenshuis wilt laten plaatsvinden. Wil je liever op een andere locatie iets organiseren, dan hoef je deze stap natuurlijk niet te nemen. Bespreek ook duidelijk wat wel en niet kan, zodat je weet waar de grenzen liggen. Daarna is het verstandig om aan je collega-ondernemers te vragen, of ze überhaupt geïnteresseerd zijn in een sociale activiteit. Het beste is om dan ook meteen te vragen, wat voor onderwerpen en activiteiten hen interesseren. Dan heb je vast een lijstje met opties bij de hand om uit te kiezen. Vervolgens kun je het lijstje voorleggen aan de eigenaar van de coworking space, om samen te kijken wat haalbaar en relevant is. Wanneer jullie er samen uitkomen, dan hoef je de activiteit alleen nog maar te plannen en organiseren. Zorg er in elk geval voor, dat het voor eenieder interessant en leuk is, dan bereik je het meeste. Je zult vanzelf zien, dat je collega-ondernemers het ontzettend leuk vinden om in een ietwat informele setting iets van elkaar te leren!

Easystart office biedt ruimte aan ondernemers in Rotterdam en Amsterdam

Met inmiddels vele jaren ervaring betreffende het runnen van meerdere flexkantoren, kunnen wij jou als ondernemer comfortabele en goed bereikbare werkplekken bieden in zowel Amsterdam als Rotterdam. Onze panden zijn van alle denkbare gemakken voorzien, zoals open ruimten, aparte kantoren, stilteruimten en vergaderzalen. Tevens kun je bij ons terecht voor een zakelijk registratieadres, indien je je bedrijf graag een professionelere uitstraling wilt geven. Zo nu en dan worden er ook bij ons activiteiten georganiseerd, waardoor jij je collega-ondernemers beter kunt leren kennen. Wil je graag meer weten over onze dienstverlening, of een keertje op proef komen werken? Neem dan gerust eens contact met ons op, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Similar Posts:

SHARE THIS POST

Start binnen 1 dag

ZAKELIJK REGISTRATIEADRES KVK
REGISTEREN, GEMAKKELIJK EN SNEL.
NEEM CONTACT OP
crossmenu